Sos! Išbėrė kūdikio užpakaliuką!

Sos! Išbėrė kūdikio užpakaliuką!

19. Apr 2012, 07:00

Vienas iš reikalingiausių daiktų gimus kūdikiui - sauskelnės. Keičiant jas, kartais laukia nemalonus siurprizas – raudoni spuogeliai ant kūdikio odos, kurie kelia diskomfortą. Kaip to išvengti?

 

Su taip vadinamu "sauskelnių dermatitu", deja, susiduria dauguma naujagimių pirmaisiais savo gyvenimo mėnesiais.

 

Šis dermatito tipas – tai viršutinio odos sluoksnio sudirginimas sauskelnių srityje. Dažniausiai dermatitą sukelia per didelė drėgmė, jei sauskelnės retai keičiamos. Tokioje aplikoje greitai vystosi įvairūs mikroorganizmai ir oda tampa ypač jautri trinantis su sauskelnėmis.

 

Pasak specialistų, sauskelnių dermatito priežastimi gali būti ir, pavyzdžiui, kokia nors liga ar dantukų pasirodymas, nuo kurių gali prasidėti viduriavimas. Yra vaikų, kurių oda ne tokia jautri, tad jų nevargina ši problema, tačiau dažniausiai sauskelnių dermatitas atsiranda dėl išskyrų.

 

Norint, kad mažylio nevargintų sauskelnių dermatitas, reikia:

 

-kuo dažniau keisti sauskelnes,

-atidžiai valyti užpakaliuką,

-po to 10-15 minučių leiskite pasidžiaugti oro voniomis.

 

Lauros (uike) patirtis dėl vaikučio iššutimų:

 

Mano sūnui išmatos buvo rūgštingos, tad jau per pusdienį užpakaliukas iššuto iki kraujingų žaizdų. Kai reikėdavo jam pakeisti sauskelnes, tai tapdavo košmaru. Vaikas raitydavosi, spardydavosi ir verkdavo.

 

Pradėjome pirkti pačias populiariausias priemones nuo iššutimo - kremukus. Išbandėme galybę, vaistinėje, turbūt, nerasčiau nė vieno nebandyto. Nepadėjo.

 

Toliau gydėme pagal "močiučių" patarimus. Tai - šaltalankio aliejus, krakmolas, pataisų milteliai ir lino skiautės. Iš šių paminėtų labiausiai padėdavo į sauskelnes įdėta lino sliautė. Bet to buvo per maža.

 

Po to pradėjome domėtis dar labiau. Bandėme cinko tepalą. Ten grynas cinkas, jis mums ir dabar gelbsti kiekvieną kartą keičiant sauskelnes.

 

Bet kas keisčiausia, vasarą nuvažiavome prie jūros ir per porą dienų jūros vanduo visiškai užgydė užpakaliuką. Buvo keista matyti po 2 mėnesių žaizdų bepradedantį baltuoti (sveikti) vaiko užpakaliuką.

 

Dabar stengiuosi namuose "sukurti" jūros efektą. Perku jūros druskos be jokių kvapiklių, ištirpinu į dubenį prisipylusi vandens. Kai nuprausiu užpakaliuką, apiplaunu tuo vandeniu su ištirpinta jūros druska.

 

Net gydytojai nusistebėjo, kad hormoninis tepalas nepadėjo, o elementariausias jūros vanduo pagelbėjo.

 

BABY CREAM, kremas nuo iššutimų - 15%

babycream

Tai kosmetikos priemonė, padedanti palaikyti gerą odos būklę, naudojant sauskelnes. Kremas apsaugo, minkština kūdikio odelę.

Naujos Kūdikio kraitelio akcijos Eurovaistinėje visą balandį

 

DĖMESIO! Pasiūlymai galioja visą balandžio mėnesį EUROVAISTINĖJE su kortele MEDUS. Nuolaidos nesumuojamos. Akcijoje dalyvaujančių prekių skaičius ribotas!

  

 

3

19. Apr 2012, 14:27

sudocrem per valanda laiko nuima paraudimus,nuostabus kremukas

19. Apr 2012, 11:34

na mum kai parausta sudokrem nelabai padeda geriau bepanthten veikia arba dar aliejuku kartais tepu irgi padeda

19. Apr 2012, 10:16

mes buvom susidure su sia beda ir dabar kartais pasitaiko, bet jau turim stebuklinga tepaliuka, tai nebeda. Tepaliukas Clotrimazolium-stebuklingas, nuima perstejima ir greit veikia. Vos parausta kur raukslese ar uzpakaliukas, iskrat patepam ir vaikas ramus.

laurora laurora 19. Apr 2012, 09:53

buna kartais spuogiuku mazu, kai padaro vaikas dideli ir skystesni reikala (labai greitai isberia). naudojam kremuka (sudocream ar bepanten). tikrai greitai praeina 👍

19. Apr 2012, 08:54

na sito "gerio" mes isvengem, na nebent keleta minuciu uzdelsdavom su pamperso pakeitimu, tada jau siek tiek parausdavo, bet siaip tai galima sakyti, mes nezinom ka reiskia pasutes ar pabertas uzpakaliukas 🎉