Šokti – su kūdikiu nešynėje!

Šokti – su kūdikiu nešynėje!

10. Sep 2011, 08:00

 

Jau keleri metai Lietuvoje vyksta itin neįprastos šokių pamokos – mamoms su kūdikiais nešynėse.  

 

Apie tai kalbamės su Klaipėdos apskrities šokių studijos „Svajonė“ šokių trenere Lauryna Rokiene (www.sokiustudija.lt)

 

Kokia yra šokių mamoms su nešynėmis nauda?

 

Pirmaisiais gyvenimo metais kūdikiui ypač reikalingas artumo ir  saugumo jausmas. Tyrimais įrodyta, kad nešiojami kūdikiai auga ramesni, labiau pasitikintys savimi, mažiau verkia.

 

Pramoginių šokių  su kūdikiais metu ne tik stiprinsite ryšį su vaiku, ritmiškai lavinsite savo mažylį, bet ir turėsite bendrą veiklą, kuri  suteiks jums abiems geras emocijas, o mamytėms padės pasiekti norimą rezultatą. 

 

Pirmaisiais mėnesiais kūdikiai dar nelaiko galvytės, ar tokie užsiėmimai jiems tinkami?


Pramoginių šokių metu kviečiame mamas su mažyliais maždaug nuo 2 mėnesių. Tokiu metu jie jau patys laiko galvytę ir yra stipresni.

 

Kodėl būtent šokiai su nešynėmis? Gal patogiau būtų paguldyti vaikutį ant žemės ar palikti kėdutėse, o mamoms šokti vienoms?

 

Šokiai  su nešynėmis ir yra tam, kad mažylis jaustųsi saugus su mamyte, o ne gulėtų  vienas, kai tuo metu mama šoka. 

 

Tai tikrai daug geresnis būdas mamai sutvirtėti po gimdymo ir pasisemti gerų emocijų, nei, tarkim, sporto klubas, nes ten ji sportuoja viena, ir tai neatstoja bendros veiklos su kitom mamytėm ir savo mažyliu.

 

Nešynes daug kas kritikuoja dėl jų apkrovos nugarai ir stuburai – ar šokant ta apkrova dar labiau nepadidėja ir nekenkia moteriai?

 

Dar indėnų laikais moterys su nešioklėm ir kūdikiais nudirbdavo visus ūkio darbus, kūdikiai su mama išbūdavo visas 24 valandas per parą. Manau, kad pramoginių šokių treniruotė, kuri trunka 45 minutes, mamytėms ir kūdikiams tikrai nepakenks, o tik suteiks gerų įspūdžių ir gražių akimirkų.

 

Kaip manote, ar tokie užsiėmimai - tik pramoga mamai ir vaikučiui, ar visgi realiai pramokstama šokti?

 

Užsiėmimuose išmokstama pagrindinių šokių žingsnelių (sambos, salsos, rumbos, valso ir kt.). Pati esu mama ir žinau, kaip svarbu kūdikiui, kad mama jaustųsi laiminga. Būdami nešioklėje kūdikiai bus patenkinti, nes nuolat girdės mamos širdies plakimą, jos prisilietimus, judesius. Taigi, nauda abipusė.

Klaipėdoje mamų su vaikučiais nešynėse šokiai yra naujiena. Jeigu susidomėjote ir norite šokti, daugiau informacijos rasite puslapyje www.sokiustudija.lt

 

Ačiū už pokalbį.

 

{smallpic:1}

Ką tu manai apie šokius su vaikučiais nešynėse?

 

 

11. Sep 2011, 12:47

Jei susidomejote sokiais Klaipedoje, issamesne informacija galiu atsiusti el.pastu. Rasykite man laurintta@gmail.com
Labai visu laukiu😀
Lauryna