PRIMAITINIMO BLOGAS NR. 2

PRIMAITINIMO BLOGAS NR. 2

09. Aug 2018, 11:05 rugilebliuj rugilebliuj

Sveikos mielosios Mamytės,

Šiandien grįžtame su Jumis pasidalinti mūsų naujų skonių ir įspūdžių kupina savaite!

Ši vasara tikrai ypatinga! Sunku prisiminti, kada saulė taip lepino mūsų neretai šaltą ir drėgną kraštą. Tačiau mažylė per didžiuosius karščius ne tik nenoriai valgė kietą maistą, bet ir buvo tikras mažas zirzaliukas... taigi, kiekviena vėsesnė diena mums  - tikras neapsakomas džiaugsmas! Na, bet dabar ne apie tai :))20180809105038-32387.jpg

 

Taigi, šią savaite išbandėme keletą naujų skonių bei padidome maisto kiekį. Dabar Dija kietą maistą valgo ne tik pietų metu, tačiau ryte ir vakare bei įterpiame vieną užkanduką tarp maitinimų. Pusryčiams ir vakarienei renkamės - grūdinius produktus, o pietums- daržoves.

20180809105142-14810.jpg

 

Pirmieji į pasimatymą su grūdiniais produktais atvyko - grikiai! Kurie buvo mums paliko puikų įspūdį, nors pradžioje suvalgeme tik apie vieną didelį šaukštą, kitą dieną kiekį jau padvigubinome. Kolkas grikiams rašome puikų balą. Vėliau, prie grikių prisijungė ir avižos, kurios buvo tokios skanios(!) kad nespėjau taip greit maitinti kaip mažylė kramtė :)) o kita savaite jau ruošiamės išbandyti ir ryžius! Po grūdinių produktų pastebėjau tik kietesnius vidurius.

20180809105210-88446.jpg

Taip pat, pabandėme surizikuoti ir į valgiaraštį vėl gražinti morkas. Tik šį kartą jas sumaišėme su saldžia bulve 50/50. Nors tikrai nelaukiau artėjančios nakties dėl galimų diegliukų, tačiau rami naktis maloniai nustebino. Taigi, ir vėl puikus rezultatas - skanu ir draugiška pilvukui.

Daržovių racioną taip pat papildė žiedinis kopūstas arba kitaip - kalafioras bei baklažanas. Nors Dija visai skaniai valgė šiuos produktus, po baklažano užklupo keli stiprūs pilvo diegliukai, priverte mus nakti šiek tiek su jais pakovoti! Na, panašu, kad baklažaną teks šiek tiek pamiršti...

20180809105306-68079.jpg

 

Visus produktus stengiuosi įvesti iš lėto, po vieną, daug nemaišant. Sakoma, kad taip mažyliai ateityje geriau atpažįsta skonius. Kolkas tiek grūdinės košės, tiek daržovių košės suvalgome apie 150ml.

 

Dija vis dar geria mano pienuką tarp maitinimų ir iškart po jų. O kadangi nieko daugiau papildomai neduodu atsigerti, teko pastebėti, kad per karščius mažylei norisi atsigerti bent dvigubai daugiau!  Taip pat viską stengiuosi gaminti pati, siekiant patiekti kuo šviežesnį maistelį savo mažylei. 

Jau nekantraujame su Jumis susitikti kitą savaitę bei išbandyti "Marmaluzi"  tyreles. Linkėjimai! 

 

 

 

Iki susitikimo,

 

Rugilė ir Dija