Primaitinimas - laukiam starto mėsytei!

Primaitinimas - laukiam starto mėsytei!

09. Nov 2017, 16:05 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės! 

Dar dabar atsimenu su kokiu nerimu ir jauduliu laukiau primaitinimo etapo pradžios. Kiekviena daržovė įgavo kitokias spalvas, skonius, kvapus ne tik mano mažajam Dominykui, bet ir man pačiai. Bet viskas klostosi sklandžiai. Dabar jau esame su daržovėmis susidraugavę ir mažylis labai noriai valgo daržovienes. Įvairios kruopos taip pat į Dominyko mitybos racioną buvo lengvai įtrauktos: avižos, grikiai, ryžiai, kukurūzų kruopos. O jau vaisių tyrelių skanumas, tik duok, mamyt, daugiau ir dažniau :)

PORCIJOS. Dominykas valgo tris kartus per dieną po daugmaž 200ml porciją. Pusryčiams valgėm kukurūzų košę su mėnlynių dribsniais, pietums daržovių tyrelę iš paprastos, saldžios bulvės ir cukinijos. Kuo labai džiaugiuosi, dabar jau nereikia pusės porcijos išmesti arba šluostyti nuo žandukų ar kėdutės, grindų :)

20171109160000-47439.jpg

ĮSIKLAUSYMAS. Pačioje pradžioje maniau, kad mažylis raukosi ir verkia primaitinamas dėl to, kad jam neskanu ar kad išvis nenori ragauti kieto maisto, o aš žūtbūt bandžiau jam įkišti į burnytę dar vieną kasnelį, su dainelėmis ir žaidimais. Taip jau būna su tom pirmakartėm mamom :) Dabar suprantu, kad tai buvo ženklai, kuriais jis bandė pranešti, kad tuo metu tikrai nenori, nes: 1. pučia pilvuką 2. nori atsirūgti 3. nori miegoti, o ne valgyti 4. jau yra sotus ir t.t. Dabar visada klausau jo siunčiamų signalų ir mums valgyti sekasi vis geriau ir linksmiau :)

20171109160310-53803.jpg

NAUJIENOS. Už poros dienų mano mažyliui jau 7 mėn., tad gydytojos rekomendacijomis, pradėsime ragauti mėsytę: triušieną, veršieną, kalakutieną, žvėrieną. Šio etapo laukiu su tokiu pat jauduliu ir smalsumu, kaip ir pačioje pradžioje. Tikiuosi ir Dominykas laukia naujų skonių savo dubenėlyje. Taip pat paragausime ir kukurūzų žiedų, kuriuos gavome dovanų iš Livinn, juos kaip tik rekomenduojama pradėti nuo 7 mėn., tad nekantraujame! :) 

Šį kartą ne daug naujienų primaitinimo fronte, bet galiu pasidžiaugti, kad mums sekasi neblogai, tikiuosi jums taip pat :)

Iki malonaus!