Praktiškiau ar originaliau?

Praktiškiau ar originaliau?

26. Oct 2012, 07:00

Į kurią pusę labiau linkstate jūs: dovanoti bei gauti naujagimiui praktišką dovaną ar labiau simbolinę, pavadinkime, romantišką, kurios praktiškai nelabai ir panaudosi?

 

Konsultuoja „Eurovaistinės“ vaistininkė Vaida Noreikienė.

 

Dovana - galvos skausmas

 

Kai draugė ar giminaitė pagimdo mažą vaikelį, norime aplankyti ją, pamatyti naująjį pasaulio pilietį ar pilietę. O ką nunešti dovanų einant lankyti naujagimio?

 

Pirkti kažko praktiško, pavyzdžiui, sauskelnes, rūbelių, higienos priemonių, kurias būtų galima panaudoti auginat vaikutį? Ar pagalvoti apie dovaną „su cinkeliu“, pavyzdžiui, priemonių rinkinį, iš kurio mamytė atspaus kūdikio pėdutės atspaudą, didžiulę gėlių puokštę jaunai mamai, pagalvėlę ar kitą suvenyrą su naujagimio nuotrauka?

 

Kaip sako „Eurovaistinės“ vaistininkė Vaida Noreikienė, paskutiniuoju metu žmonės, ieškodami naujagimiui dovanų, krypsta į praktiškumą. „Kas vertingiausia gimus naujagimiui? Žinoma, kad šalia būtų mama ir tėtis. Po to labai svarbu būti sausam ir švariam, tokių priemonių pas mus ir ieško ir pirmiausia tai – sauskelnės. Dovanoti sauskelnes - naudinga ir praktiška“ – sako vaistininkė.

 

Higienos priemonės


Kitas, po sauskelnių nemažiau svarbus dalykas yra kasdienė vaikučio higiena bei jo maudynės. „Neatsiejama kūdikystės dalis – maudyti, prausti, valyti, tepti, masažuoti mažylį. Jeigu norite dovanų pirkti higienos priemonių, pirmiausia patarčiau pasikalbėti su tėvais, kokios kosmetikos jie norėtų. Ar natūralios, ar ekologiškos?

 

Tai priklauso nuo mamos požiūrio. Jei mama pati naudoja ekologiškas priemones, tikriausiai ir savo vaikui norės ekologiškų“ – pataria  „Eurovaistinės“ vaistininkė Vaida Noreikienė.

 

Taisyklė Nr.1: "Nedovanoti, ko nereikia"


Kalbant apie praktiškas dovanas naujagimiui, nevalia užmiršti ir, pavyzdžiui, šepetuko plaukams, kramtukų, vonios žaisliukų, barškučių. Vaistininkė Vaida pastebi, kad kartais ieškantys dovanų galvoja apie vaikučio ateitį ir perka jam daiktų, kurių prireiks vėliau, pavyzdžiui, indų valgymui ar skysčio neišliejančių gertuvių.

 

Bet kokiu atveju, svarbiausias patarimas einant lankyti naujagimį, galėtų būti toks: „Nedovanokite tai, ko šeimai nereikia. Pasitarkite su tėveliais, kokio daikto jiems reikėtų, tada visi bus laimingi ir patenkinti“ – sako pašnekovė.

 

Kokia Jūsų manymu yra pati vertingiausia dovana einant lankyti naujagimio? Kurią pusę renkatės: praktiškiau ar originaliau?

26. Oct 2012, 20:51

As tai uz originalias,bet praktiskas dovanas pvz: sauskelniu tortas:-)

26. Oct 2012, 18:14

Uz praktiskas dovanas 😀

26. Oct 2012, 11:01

as linkus i praktiskas dovanas 😀

26. Oct 2012, 10:33

šiais laikais rinkčiausi praktiškesnę dovaną😀

26. Oct 2012, 07:50

Aš dažniausiai mėgstu dovanoti praktiškesnę dovaną 😀