Pradėjus maitinimą pagal režimą, pieno sumažėja

Pradėjus maitinimą pagal režimą, pieno sumažėja

29. Oct 2018, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Kristinos laiško:

Sveiki,
auginu 3,5 mėn kūdikį. Sekėsi puikiai žindyti (svoris augo labai gerai). Pradėjau taikyti maitinimo režimą, maitinti kas 3-4 h ir, manau, sumažėjo pienuko. Vaikas irzlus, nuolat čiulpia kumštuką. Pientraukiu nutraukiau tik 700 ml/d. Sveria mažylis 7 kg. Kaip galėčiau padidinti pienuko kiekį? Dabar maitinu kas 1,5 - 2 val.

Atsako akušerė Marija Mizgaitienė:

Laba diena Kristina,

manau, pati atsakėte į savo klausimą. Pradėjus taikyti maitinimą pagal režimą, pienuko sumažėjo. Taigi, tam, kad padidintumėte jo kiekį, reikia vėl grįžti prie maitinimo pagal poreikį. 

Jau seniai įrodyta, kad maitinti pagal režimą yra ne tik nenaudinga, tačiau ir žalinga. Vaikelio maitinimas pagal poreikį leidžia jam ne tik pasisotinti kada jis nori, tačiau ir atsigerti, ar tiesiog nusiraminti, jei kažką skauda, ar tiesiog neramu. Na ir, žinoma, pieno gamyba vyksta daug sklandžiau ir geriau.

Leiskite vaikeliui žįsti, kada jis nori ir kiek jis nori. Ir jums nereikės nutraukinėti pienelio rankomis ar pientraukiu. Tiesiog stenkitės žiūrėti į vaikelį, ne į laikrodį. Tegul vaikas pats nustato savo režimą bent jau pirmus 6 gyvenimo mėnesius.

Galbūt jums atrodo, kad jis visą laiką "kabo" ant krūties ir tai nėra normalu, tačiau patikėkite - tai visiškai normalu. Žindymų skaičius per parą vis mažės savaime, juk mažylis vis labiau pažins aplinką ir domėsis naujais daiktais. Na o iki to laiko atraskite patogias žindymo padėtis, ilsėkitės, skaitykite ar klausykite muzikos. Ir besigaminančio pienelio kiekis vėl taps tokiu, kokio reikia Jūsų mažyliui.

Ekspertai

Marija Mizgaitienė

akušerė, tėvystės mokyklos Sumanimama.lt įkūrėja
Marija Mizgaitienė in-vecaku-skola