Pirmosios savaitėlės: KOVA SU DIEGLIUKAIS

Pirmosios savaitėlės: KOVA SU DIEGLIUKAIS

01. Feb 2012, 09:00

 

Po dviejų parų „Gimtadienių namuose“ grįžome į savo namučius.

 

Pirmoji para buvo rami, o vėliau prasidėjo vargeliai, vardu - pilvo diegliukai. Dukrytę jie kankindavo naktį. Norėdami padėti, sušvelninti skausmukus, tėvelis nupirko visus įmanomus vaistelius ir priemones. Ko mes tik nedarėme: ir masažavome, ir lašelius, žvakutes davėme, ir nešiojome, kad tik jai palengvėtų.

 

Nurimdavo tik paryčiais, tai ir mes nueidavome 5-7 ryto. Tai tęsėsi tik dvi savaitėles, t.y. iki šv. Kūčių. Šv. Kūčias šventėme pas Patricijos senelius. Ten ir likome miegoti. Gal namų gera aura, ar čia tik sutapimas, bet mūsų dukrytė labai ramiai išmiegojo naktį. Šventinę savaitę diegliukai buvo aprimę. Po švenčių, jos ketvirtąją gyvenimo savaitę, pilvuko skausmai vėl suaktyvėjo.

 

Šiuo metu „užeina“ skaudėti pilvuką, bet ne be taip, kaip anksčiau. Dabar užeina, bet tik spazmukais ir ji jau žino, ką daryti. Žino, jog reikia stenėti. Jei nepavyksta skausmukų nugalėti, tada mes suduodame lašiukus ar žvakutę.

 

Visi medikamentiniai lašiukai nuo pivo diegliukų mums buvo efektyviausi pirmą/-us kartus. Vėliau jie tapo mažiau efektyvūs arba nebeefektyvūs. Pati maitinu, todėl mano pačios maisto racionas labai jau siauras, kad tik nepakenktų mažylei.

 

Kovai su pilvo diegliukais skirti BŪDAI:

 

-Mūsų efektyviausi: nešiojimas ant pilvuko ir šildymas su gumine pūsle, pripildyta karštu vandeniu.

-Girdėti, bet nepatikrinti: ant pilvuko uždėti nešukuotos ir neplautos vilnos, ant bambutės uždėti 5 kapeikas (tarybines), iššukuotų mamos plaukų gumulėlį. Mamai pačiai gerti "Espumisan".

 

Mes su vyru iki pat šiol nesuprantam, kaip XXI amžiuje, kai medicina tiek pažengusi, gydo vėžį, AIDS ir kt. sunkias ligos, o pilvo diegliukams efektyvių priemonių ir neišranda!!!

 

 

Mamytės, kaip Jūs kovojote su pilvo diegliukais? Koks Jūsų efektyviausias būdas?

06. Feb 2012, 22:06

Teko ir mums tai isgyventi iki kol suejo suneliui 3 menesiai...rasoma, kad vaikuciu, tas 100dienis toks jau yra, kol ju zarnynas pripranta prie maistelio - pienelio. Mus gelbejo tik "sab simplex" lasiukai, bet ir tai, verkimas budavo ilgas ilgas.. Na o del mamytes valgio maitinant, tai daug diskusiju, bet va kiek kokiu straipsniu skaitau, visur rasoma, kad mamytes maistas tam itakos nelabai turi... gal mamytes pacio pastebi, kad ka suvalgius vaikuciui pablogeja, bet as to nepastebejau, viska valgiau - verke, badavau, vistiek verke, tad manau, kad tikrai, cia vaikuciu vystymasis ir taip jau turi but - diegliukai.

Krisliukas Krisliukas 01. Feb 2012, 17:31

man rodos mano mažylei padėjo gerosios bakterijos.. jau beveik savaitę kasdien duodu gefilus lašiukų, ir tikrai jo nurimo 😀

01. Feb 2012, 16:52

mes dziaugiames,kad neturėjom tokia vargelio...

01. Feb 2012, 09:06

LABUKA😀 teko ir mums tureti sita bedele,bet mums 2 sav ramu buvo,bet kaip prasidejo iki 2 men vakarais,brrr,..bet mums padedavo geriausia padiguldyti maziuka ant saves ir uzmiega,o dar kitas dalykas gerosios bakterijos,dabar juk raso jau si efektyvu buda