Pirmieji košės šaukšteliai

Pirmieji košės šaukšteliai

17. Sep 2017, 17:56 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės!

Ilgai laukiau Dominyko 5 mėnesių vizito pas gydytoją išklausyti rekomendacijų dėl primaitinimo. Pas mus nuo gimimo situacija tokia, kad mažylis auga labai sparčiai ir dabar 5 mėnesių amžiaus konkuruoja su dvigubai vyresniais vaikučiais, sverdams 9kg ir būdamas 72cm. Nei problemų su svoriu, nei dantukų neturime, tad buvau beveik įsitikinusi, kad primaitinimo pradžią turėsime atidėti iki 6 mėnesių. Bet mano nuostabai ir džiaugsmui šią nuostabią kelionę į maisto pasaulį jau pradėjome šiandien! Žinau, kad kiekviena mama pagal savo nuožiūrą sprendžia kada pradėti, bet aš, kaip pirmakartė mama, rėmiausi gydytojos rekomendacijomis.

O kaip atsakingai žiūrėjau į dubenėlio pirkimą, į tos vienintelės daržovės puode išvirimą. Neslėpsiu, maitindama pirmąjį košės šaukštelį jaudinausi kaip per pirmą pasimatymą. Atrodo tokie maži dalykai, bet kiek juose meilės ir rūpesčio telpa.

Primaitinimą pradėjome nuo bulvės, kuri mažyliui nelabai patiko, bet visgi suvalgė tuos kelis šaukštelius. Ir taip, ši diena jau Dominyko dienoraštyje su dar vienu nuostabiu pirmuoju kartu! Su nekantrumu laukiu rytojaus ir tikiu, kad primaitinimas mums bus smagus, spalvingas žaidimas! 

Iki malonaus!

Egelė Egelė 18. Sep 2017, 12:25

Sėkmės Jums 😉