Pirmas daržovių ragavimas. Primaitinimo įrašas nr. 2

Pirmas daržovių ragavimas. Primaitinimo įrašas nr. 2

13. Aug 2018, 11:08 Sabrina Sabrina

Mano dukrytė daržovių pirmą kartą paragavo 5.5 mėn. Būdavo dažnai paviduriuodavo, tad gastroenterologė patarė nelaukti 6 mėn. ir primaitinti tarp 5 - 6 mėnesio. Tuo labiau, kad ir ji pati ėmė rodyti ženklus, kad yra pasiruošus primaitinimui.

Pirma pradėjo domėtis mano ir vyro valgomu maistu - tiesiog užmesdavo akį, pastebėdavo ir vėl grįždavo prie savo veiklos. Tas trumpas žvilgsnis darėsi vis ilgesnis, kol tapo tikru steleibijimu ir prieš pat primaitinimo startą peraugo jau į norėjimą pačiupinėt šaukštą ar šakutę. Iš visų būdingų ženklų, kad primaitinimui laikas, ji vieno ko nedarė tai nesėdėjo. Bet labai nekreipiau į tai dėmesio, nes kiti vaikai tikrai vėlai pradeda sėdėt, o laukti nebebuvo ko, nes ji akivaizdžiai savo kūna kalba sakė - "mama, jau aš noriu pamėgint paragaut to, ką tu valgai". Tad startavom.

Pasitariau su pediatru, nuo ko geriau pradėti, sakė galiu rinktis - morkos, moliūgo ar bulvės. Morkų nedidelių jau buvo savų, tad negalvojau  per daug ir nusprendžiau, kad pradėsim nuo jų. Nuotraukoj tas juokingai atrodantis kiekis nuo kurio pradėjom. Ragavimą filmavau, norėjau vyrui parodyt. Ėjos neįtikėtinai gerai! Pirmas lyžtelėjimas buvo palydėtas susiraukimo, o paskui kaip pavasarinis paukščiukas išsižiojus sėdėjo išpūstom akim ir ištiestom rankom link šaukšto, dar dar dar! 

Pirmą dieną gavo šaukštelį, antrą ir trečią po 2. Tačiau antrą dieną ėmiau kiek nerimauti, saskelnės buvo tik šlapios, tad įprastinis kasdienis tuštinimasis dingo, trečią dieną jau išgirdau ir šiokį tokį nepasitenkinimą, tad nusprendžiau porcijos nedidint. Bet jau vakarą sutikom su skaudančiu pilvu ir garsesniu zirzenimu. Ketvirta diena neapsiėjo be ašarų tad nusprendžiau neduoti jokių daržovių, kad jai nebūtų dar sunkiau ir laukiau pilnų sauskelnių. O jos pilnos buvo tik penktą dieną, po jau tikrai sunkios ne tik dienos, bet ir nakties ir panaudojus glicerino žvakutę.

Padarėm dar dviejų dienų pertrauką, kol skaudantis pilvas aprimo, ir pradėjo iš naujo. 

Kol kas toks pirmas ragavimas. O greitu metu apie tai, kaip sekėsi atnaujinus primaitinimą.