Patarimai, kad kūdikio odelė neparaustų

Patarimai, kad kūdikio odelė neparaustų

23. Apr 2013, 08:50


Naujagimio oda labai jautri ir švelni lyg šilkas. Tokia ji ir turi likti. Todėl, pasak specialistų, reikia kasdien kūdikį maudyti paprastame vandenyje, o kartą per savaitę – vandenyje su muiliuku.

 

Kūdikio odos priežiūrai naudojami įvairiausi kremai ir losjonai, tačiau rinkitės tik tuos, kurie neturi aromatų ir konservantų. 

 

Geras būdas kovoje su odos uždegimais – dažnos oro vonios. Oro vonios, visų pirma - tai vaikučio grūdinimas, pats elementariausias, nieko nekainuojantis, kuriam nereikia specialių priemonių.

 

„Priklausomai nuo vaikučio amžiaus jį reikėtų išrengti nuo 2-3 minučių iki 15 minučių, o jei leidžia sąlygos – ir pusei valandos“ – sako vaikų ligų gydytoja Sigita Petraitienė.. Nuogas kūdikis pajaučia aplinką visomis juslėmis, tai atsipalaidavimas bei geros emocijos vaikui.

 

Tam, kad ant vaikučio užpakaliuko neatsirastų sudirginimų, būtina reguliariai keisti sauskelnes. Ypač pirmaisiais mėnesiais reikia keisti sauskelnes po kiekvieno maitinimo.

 

Drėgnos servetėlės naudojamos tik esant ekstra atvejams, jei nėra vandens. Trinti kūdikio odos negalima, o tik nusausinti rankšluostėliu. Ir tik po to užsegti sauskelnes.

 

Jei norite, kad nuotaikos negadintų paraudusi ir sudirgusi kūdikio odelė

 

-kuo dažniau keiskite sauskelnes;

 

-leiskite kūdikiui pasimėgauti oro voniomis;

 

-naudokite tinkamas ir kokybiškas kosmetines priemones.

 

Drėgnų servetėlių Huggies akcija "Mamyčių pavasaris". Rašyk blogus ir mėgaukis SPA

Kiekvieną savaitę rinksime po vieną laimėtoją, kuriai atiteks HUGGIES drėgnų servetėlių komplektas!