Paraudo užpakaliukas!

Paraudo užpakaliukas!

10. Mar 2013, 07:00

Grįžus iš gimdymo namų tėvų džiaugsmą susilaukus vaikučio gali apkartinti naujiena – jų aukselis iššuto!

 

Kodėl paraudo?


Priežasčių, kodėl paraudo odelė, gali būti keletas – tai ir netinkanti vaikui kosmetika, naudojama po maudynių, ir per mažai oro vonių, ir sauskelnės ne visada įtinka mažam kūdikėliui. Štai keletas universalių patarimų, kurie, tikėkimės, padės išvengti šio nemalonumo.

 

Įprastos sauskelnės

 

Rinkitės laiko patikrintas sauskelnes, kurios tinka jūsų vaikui. Jeigu nuo gimimo naudojate vienas ir dabar užmatėte su nuolaida pigesnių, pasistenkite atsisakyti pagundai. Vienoje svarstyklių pusėje – litas ar du, kitoje – vaikučio odelė, kuriai toks taupymas gali nepatikti.

 

Pirkite sauskelnes tinkamo dydžio, nes jei jos veržia, spaudžia ar trina, odelė yra dirginama ir parausta. Kai kurių kūdikių būna putlios kojytės ir šlaunys, todėl net jei sveria ir mažiau, negu nurodyta ant pakuotės, gali tekti pirkti didesnes.

 

Keiskite ne per retai

 

Kad odelė liktų sveika, stenkitės, kad ji visada būtų visada sausa. Visi sauskelnių gamintojai rekomenduoja sauskelnes keisti ne rečiau nei kas 3–4 valandas. Jei kūdikis pasituštino, švariai nuplaukite užpakaliuką po  tekančiu vandeniu. Vienkartines drėgnas servetėles naudokite tik tada, kai nėra galimybės vaikučio apiprausti.

 

Muilas ir kosmetika


Muilą užpakaliuko prausimui naudokite tokį, kuris skirtas specialiai kūdikiams. Stenkitės jį po to nuprausti po tekančiu vandeniu. Naujagimių ir kūdikių odytė labai plona ir jautri, todėl po maudynių kruopščiai nuvalykite minkštu ir švelniu rankšluosčiu. Kruopščiai šluostykite odos raukšleles, nes likus drėgmei, odelė šunta ir parausta.

 

Oro vonios

 

Tai pigiausias būdas, kaip išvengti rausvų, sudirgusių užpakaliukų. Be to, tai puiki grūdinimo priemonė, tinkanti visais metų laikais. Vasarą galima leisti vaikučiui paplikinėti ir lauke, o kitais metų laikais – kambaryje. Puiku, jei kambaryje bus grynas oras, t.y., jis prieš tai bus išvėdintas. Leiskite vaikui pasispardyti nuogu užpakaliuku apie 10 minučių. Oro vonios padeda išvengti iššutimų.

 

Kaip Jūs spręsdavote iššutusio užpakaliuko problemėlę?

 

10. Mar 2013, 08:28

pirmiausia, VISADA pries uzdedant sauskelnes uzpakaliukas turi buti sausas, nesvarbu kokiu budu ji valet... o jei jau pasute, mums laaabai padejo pataisu sporu milteliai, is vaistines, tikrai liuks dalykas