Pabrinkusios naujagimio krūtelės

Pabrinkusios naujagimio krūtelės

28. Jul 2012, 07:00

Ar pastebėjote, kad naujagimių būna pabrinkusios krūtelės, o tiksliau, pieno liaukos? Nerimauti neverta!

 

Tai fiziologinis pabrinkimas

 

Kūdikis, dar būdamas motinos pilve, per placentą ir virkštelę gauna ne tik maistinių medžiagų, bet ir hormonų iš mamos, kurie ir yra padidėjusių krūtinės pieno liaukų priežastis.

 Po gimimo krūtinės pieno liaukos lieka pabrinkusios dar kurį laiką. Tai visai normalu net ir tuo atveju, jei kūdikio krūtyse pasirodo pieno lašiukai arba skaidrus skystis.

 

Verta pasakyti, kad vaiko pabrinkusių krūtinės pieno liaukų dydis ir pati pabrinkimo trukmė priklauso nuo šių hormonų kiekio motinos organizme. Po kelių savaičių ar net mėnesių, kai baigiasi hormonų veikimas, pieno liaukų pabrinkimas išnyksta ir vaikučio krūtinė tampa įprastinė.

 

Kartais sunerimę tėvai liečia kūdikio krūtinę ar net ją paspaudžia  –  geriau to nedarykite, o tiesiog palaukite.  Jeigu labai neramu, pasitarkite su gydytoju ar medicines slaugytoja.

 

Kada verta sunerimti dėl pabrinkusių vaiko krūtų pieno liaukų?

 

Retais atvejais, kai vaiko krūtinė itin raudona, pabrinkusi, jautri ir kūdikis karščiuoja, nedelsiant skambinkite gydytojui, kuris nustatys, ar vaikui nėra infekcijos ar mastito.

 

Taip pat kreipktės į gydytoją, jei mažylis tapo neramus, verkia ir matyti, kad dėl šio krūtų pabrinkimo vaikui yra diskomfortas.

 

Ar Jūsų vaikučiui buvo pabrinkusios pieno liaukos? Per kiek laiko praėjo?

28. Jul 2012, 13:44

mums buvo pabrinkusios,pabrinkimas laikesi mazdaug 3 savaites po gimimo