Nugraužti krūtų speneliai: ką daryti?

Nugraužti krūtų speneliai: ką daryti?

06. Aug 2012, 00:00


Su nugraužtais speneliais turbūt yra susidūrusios dauguma krūtimi maitinančių mamyčių, bent pačioje kūdikio žindymo pradžioje. Kodėl taip nutinka, ar galima to išvengti ir ką daryti?

 

Pasak „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantės, mamos Joanos, pagrindinė priežastis, kodėl nugraužiami speneliai - naujagimis neteisingai apžioja krūties spenelį.

 

"90 proc. spenelius vaikai pažeidžia dėl neteisingo krūties apžiojimo, žindymo. Žiūrėkite, ar teisingai vaikutis apžioja spenelį: vaikučio galvytė turėtų būti truputėlį atlošta, burnytė plačiai pražiota, vaikučio burnytėje turėtų būti ne tik spenelis, bet ir kuo daugiau rudojo laukelio, lūpytės atvėpusios į išorę", - patarė specialistė. 

 

Krūtį įduokite tuomet, kai vaikutis plačiausiai išsižioja. Kai norite krūtį ištraukti, įkiškite savo mažąjį pirštą į burnytę ir atsargiai išimkite spenelį, netempkite krūties per jėgą, kad netraumuotumėte spenelio.

 

"Vaikučiui žindant skaudėti neturi, jeigu skauda, vadinasi apžiojimas yra negeras. Išimkite krūtį ir bandykite paduoti iš naujo. Jeigu speneliai labai pažeisti, galite vieną ar kelis maitinimus pieną išsitraukti ir sumaitinti taurele, šaukštuku, švirkštu be adatos", - sakė žindymo specialistė Joana.

 

Ji patarė nenaudoti jokių buteliukų ir žindukų. Dėl skirtingos jų čiulpimo technikos naujagimis gali dar blogiau imti krūtį ir traumuoti spenelius.

 

Patarimai: 


-Leiskite kasdien krūtims "kvėpuoti",

-Neplaukite muilu,

-Po kiekvieno maitinimo išspauskite dar kelis lašelius pieno ir patepkite spenelius vietoje tepalo.

 

Sėkmės.

Projektą 100 dienų su Huggies" palaiko HUGGIES NEWBORN sauskelnės!

 


 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

06. Aug 2012, 16:08

O man tai si karta labai padejo Multi Mum kompresiukai. Superinis dalykelis

06. Aug 2012, 13:00

man labai padėdavo oro vonios ir pamaitinus išspausti keletą lašų pieno ir patepti spenelį ir leisti išdžiūti.

06. Aug 2012, 10:00

as spenelius uzsigydziau oro voniomis,ir garmastan tepaliuku