Neskubėkite rengti palankynų

Neskubėkite rengti palankynų

14. Jan 2013, 08:00

 

9 mėnesius laukėme stebuklo – kūdikėlio gimimo, ir po to pamažu pradedame grįžti į savo buvusį gyvenimą.

 

Mums labai norisi pakeisti garderobą ir „išeiti į žmones“, kad nesijaustumėme uždarytos tarp keturių sienų, vis dėlto pirmuosius tris mėnesius venkite su mažyliu eiti į parduotuves – kūdikis bus sunerimęs dėl to, jog mamytė lyg ir šalia, tačiau jos mintys užimtos kitais reikalais. Be to, aplink tiek daug svetimų žmonių.

 

Taip pat neskubėkite rengti palankynų. Pradžioje mažyliui reikia geriau pažinti savus žmones – mamą ir tėtį, sesutę ar broliuką. Jam reikia priprasti prie tėvų kvapo, balso, prisilietimų ir judesių.

 

Mažyliui svarbu jausti, kad mes niekur neskubame, kad jis gali mėgautis mūsų buvimu tiek, kiek jam norisi.

 

Be to, svečiuose paprastai visiems norisi palaikyti mažylį ant rankų, o tai ne visada kūdikiui malonu. Prisiminkite save, kai laukėtės – toli gražu ne visiems leidote prisiliesti prie savo pilvuko, tad ir mažyliui gimus tegu prie jo liečiasi tik artimiausi žmonės.

 

Neretai jaunas mamytes aplanko mintys – ar viską darau teisingai? Dažnai mes nesuprantame mažylio nerimo priežasties ir dėl to pačios išgyvename.

 

Pasirodo, mažylis labai jaučia mūsų nuotaikas, juk visai neseniai mes buvo su juo viena, tad ir kiekviena mūsų emocija jam persiduoda. Todėl jei jaudinasi mama, jaučia tai ir mažylis. Tad kuo dažniau džiaukimės gyvenimu ir turėkime vidinės harmonijos bei ramybės. Laiminga mama - laimingas vaikas.

 

Mes galime sukurti tinkamas sąlygas mažyliui, kad nesukurtume nereikalingo nerimo, jis turi jaustis saugus ir pasitikintis.

 

Tad pasistenkime būti dėmesingais, atidžiais ir atsakingais tėvais! Ne tik mes tyrinėjame vaikutį – kaip jis keičiasi kasdien, gaudome jos šypsenas, prislietimus – bet ir jis mus – žiūri ir mato prieš save laimingus tėvus.

 

O juk mes iš tiesų patys laimingiausi tėvai pasaulyje, nes mes turime tave – mūsų mylimą mažylį!

 

Mamyčių klubas 

14. Jan 2013, 14:06

mes neskubėjome, bet jau močiutės tai pačios pirmos mus aplankė, svetimi po mėnesio pradėjo lankytis, kaip antaitė sakė veržte veržėsi 😀

gintarerei gintarerei 14. Jan 2013, 11:27

mes nei skubejome nei laukeme 😀 viskas buvo labai naturaliai..musu aplinkos zmones lanke mus po truputi, karta i pora savaiciu, nepuole niurkyti ar ciupineti ar nesioti maziuko, tik labai norejo pamatyti tiek mus tiek maziuka. Mums tevams tai budavo tik puikios emocijos. Po prekybos centrus su mazium nevaikstome iki siol, nors jam jau 8 menesiai, nes nematau tikslo, juk ten vaiksciojanciu bacilu knibzdelyne, o ir maziukui triuksme ka ten veikti 😀