Mokomės lopšinių ir pasakaičių!

Mokomės lopšinių ir pasakaičių!

06. Jan 2014, 06:18 Gerda_M Gerda_M

Sveikos, mamitos! 

Šiąnakt, čiučiuodama savo mergytę ilgai dainavau jai lopšines. Tiesa, nežinau, ką tos lopšinės labiau ramina - Godutę ar mane su tėveliu. :) 

Tiesa, padainavusi kelias tradicines lopšines, susimąsčiau, kad nelabai ir žinau daugiau gražių ir skambių dainelių, kurios nuramintų mažytę ir pamiklintų mamos smegenėles įsiminti naujus žodžius. 

Tad norėdama tobulėti nuo pirmųjų kūdikio gimimo dienų, klausiu jūsų, mielosios MK lankytojos, kokiomis lopšinėmis ir pasakaitėmis palepinate savo atžalas? 

Gal turite internetinę nuorodą, iš kurios semiatės idėjų? O gal pačios kuriate įdomius posmelius? Būkite geros, pasidalinkite savo kūryba ir atradimais su šviežiai iškepta mamyte! :) 

Beje, artimiausiu metu planuoju sekti arba skaityti pasakaites mažylei. Jaučiu, kad mano balsas ją ramina, todėl noriu nuo kuo anksčiau ją pratinti prie pasakos, žodžio, garso, istorijos ar dainos. 

:) 

P.S. Redakcijos mergaitės galėtų ir apdovanoti mamitas, kurių lopšinės - skambiausios ir gražiausios! ;))) 

Gerda_M Gerda_M 05. Jan 2014, 18:59 ingyteb

ooo, i LIKE it 😀 ačiū!

Gerda_M Gerda_M 05. Jan 2014, 18:58 Zylutee

kaip nuoširdu!!!! juokiaus skaitydama apie pusbroliukus ir mėlyną ežį - va kokia mamytė šaunuolė! Tik viens du ir surimuoja. Kaip sakoma: što vižu, to paju 😃

Gerda_M Gerda_M 05. Jan 2014, 18:58 pypse

būtų super pakartoti! Tik video dėti nenorėčiau, nes nepasižymiu lakštingalos balsu 😃

Gerda_M Gerda_M 05. Jan 2014, 18:57 jaldija

Šaunu 😀 močiutė yra sakiusi, kad aš irgi kuo puikiausiai mokėjau daineles, kurias ji man dainuodavo, kai buvau visai mažytė 😀

04. Jan 2014, 16:26

Nuo pat pirmuju dienų man padeda šis puslapiukas:
http://eilerastukaivaikams.blogspot.com/

04. Jan 2014, 15:20

Yra lopšinių radijas kiek pamenu, turi įvesti ir rasi internete 😉 Pati porą buvau susikūrus, bet ką prašius nepamenu, ir kažkur video turėtų būti 😀 Gera idėja tiesiog susirasti internete žodžius lopšinių ir prisitaikius tinkamą melodiją jas dainuoti 😉

pypse pypse 04. Jan 2014, 12:10

atsimenu buvo kažkada lopšinių konkursas, mamos turėjo siųsti video su lopšinių dainavimu savo mažyliams. Ogo kiek buvo dalyvių, ogo kiek lopšinių sudainuotų...

jaldija jaldija 03. Jan 2014, 19:52

Aš lopšinėmis buvau pavertusi vaikiškus eilėraštukus. Mokėjau jų daugybę ir visus iš eilės išdainuodavau migdydama vaikučius. Atėjus laikui, vaikučiai daugumą tų eilėraštukų puikiausiai mokėjo atmintinai. Tad manau jie mums pasitarnavo ir kaip lavinamoji priemonė, ir kaip priemonė nuraminimui.