Mano gimdymas su šypsena

Mano gimdymas su šypsena

27. Jun 2017, 23:54 LePukuota LePukuota

Sveikos mamytės,

pasidalinsiu savo gimdymo istorija, nors jau praėjo metai nuo tos ypatingos dienos. Nėštumui buvau pilnai pasiruošusi, prieš žirniuko atsiradimą pilvelyje gerai prisiatostogavau, pasikroviau teigiamų emocijų, pasilepinau saulyte ir vasarai bebaigiantis žirniukas apsigyveno mano pilvelyje. Nėštumas buvo sklandus, puikiai jaučiausi, pakylėta ir apie gimdymą pagalvodavau nuo pačios laukimo pradžios, jau antras nėštumas, žinojau ko laukti finale. Pirmo gimdymo nesvietiškai bijojau, nes nežinojau ko laukti... gal per mažai pasiruošusi buvau, per mažai žinių buvo ir jaunesnė buvau. Tad dabar buvo viskas kitaip. Nors patirties jau turėjau, bet domėjausi viskuo, skaičiau, lankiau nėštukių kursus. Ir taip sužinojau apie R. Šemetos knygą "Gimdymas su šypsena", o ir teko laimė autoriaus paskaitoje sudalyvauti. Nutariau, kad gimdysiu tik su šypsena. Jokių epidurų. Viskas sklandžiai, pamažu, išjaustai, sulauksiu savo vaikelio. Kasdien tai kartojau ir auginau pilvelį. Bet nėštumo gale susirgau nėščiųjų cholestaze, kas truputį pakoregavo mano planus - reiks gimdyti anksčiau, sulaukus 38 sav. Taigi besilaukiant paskutinėmis savaitėmis teko lankytis kasdien ligoninėje, bet man ūpas niekur nedingo. Antakalnio gimdymo namuose jaučiausi kaip tikruose namuose, savos sienos, pažįstami gydytojai, čia gimė ir pirmoji dukrytė. Sutariau su gyd. E. Jakiūnu, kad atvyksiu į "pasimatymą" gegužės 12 d. Dieną prieš dar spėjau pasidžiaugti koncertu Vilniaus rotušėje, kur kasmet susitinka daug būsimų mamyčių.

Kaip gera žinoti, kad ta diena jau TA. Tašės šimtą kartų patikrintos, viskas susiruošta. Naktį puikiai išsimiegojau, turbūt negreit džiaugsiuos ramiomis naktimis. Tik bus pirmas kartas, kai su dukra teks atsiskirti kelioms dienoms. Gegužės 12 d. išaušo saulėta, šilta - puiki diena gimti. Ryte nuvežėm dukrytę pas močiutę, o patys patraukėm į Antakalnio gimdymo namus. Toks švelnus jauduliukas. Patrepsėjom laukiamajame, kol priims gydytojas, jokių gimdymo požymių, juk atvažiavau skatinimui. Bet po pirmo patikrinimo laukė puikios naujienos, kad kaklelis jau 4 cm prasivėręs, namų darbai gerai atlikti ir mano sūnelis šiandien pasirengęs gimti. Gydytojo žodžiais, vakare švesim gimtadienį. Išsiruošiau tiesiai į gimdyklą. Gavau nurodymą, kuo daugiau vaikščioti, kad lengviau vertųsi gimdymo takai. 

20170627231625-36538.jpg

Susipažinom su prižiūrinčia akušere - Oksana. Nuostabi moteris, su šypsena veide. Pagalvojau, pasisekė :) Taip ir sukau ratais palatoje, po valandėlės jau buvo 5 cm ir kirpo vandenis, kad reikaliukai pajudėtų dar rimčiau, pajutau švelnius reguliarius sąrėmius, kaklelis vėrėsi po 1 cm kas maždaug 1.5 val. Taip bejuokaujant su vyru ir akušere sulaukėm tų 8 cm, kada jau teoriškai turėtų prasidėti linksmybės. Sąrėmiai buvo reguliarūs, bet gydytojas sako kad laikas juos sustiprinti, nes man vis dar neskauda :D Ir vis siūlė nuskausminimą, jei reikia, bet vis maloniai atsisakydavau. Teko gultis į lovą ir pradėjo lašinti oksitociną, geras pliūpsnis emocijų. Su kiekvienu sąrėmiu jaučiau, kad ateina mano vaikelis, jau nebetoli. Įsivaizdavau ošiančius miškus, pušyną ir banguojančią jūrą saulės spinduliuose - mane ramino. Oi prisimenu, kad pirmąjį gimdymą tuo metu skraidžiau kosmose, net juokas suiima :) Na ir pagaliau atėjo laikas stūmimui, susikaupiau, klausiau tik nurodymų ir su trečiu stūmimu 17:49 laiku gimė mano išsvajotas sūnelis. Gimdymas užtruko 6 val. 31 min. 

20170627233252-94343.jpg

Elijas gimė 3120 g. ir 51 cm. Pažvelgė rudomis akutėmis. Mano svajonė! Toks neapsakomai geras jausmas antrą kartą tapti mama! Jūra meilės! Abudu jautėmės labai gerai, pirmą dieną buvau euforijoje, o antrąją jau ir nuovargis pasijuto. Nes gimdymo dieną buvau be kąsnelio burnoje, o toks didis darbas nudirbtas.

Mažylis gimė ketvirtadienį vakare, o namo iškeliavome sekmadienį ryte, reikėjo sulaukti skiepukų ir atlikti genetinius tyrimus, kuriuos daro visiems leliukams. Ligoninėje pavyko gauti atskirą palatą, tad galėjau ramiai džiaugtis naujagimiu ir pati paiilsėti. Antrą dieną ir vyresnioji sesutė atskubėjo susipažinti su mažuoju broliuku.

20170627234727-85689.jpg

Likau labai patenkinta priežiūra gimdymo namuose ir esu be galo dėkinga į pasaulį padėjusiems ateiti mano mažyliui - gydytojui Egidijui Jakiūnui ir akušerei Oksanai Kimso. Ačiū Ačiū Ačiū Jums, esat nuostabūs! 

 

LePukuota LePukuota 02. Jul 2017, 22:42

Bet kaip smagu skaityti MK mamyčių teigiamas leliukų atėjimo istorijas 🌷 Ir tikrai, nesvarbu, kiek laiko praeina, gimimo diena - ypatinga 😍❤

saulelydis123 saulelydis123 01. Jul 2017, 16:15

Visada labai gera skaityt apie naujos gyvybės atėjimą. O pačiai mamai kaip smagu prisiminti❤- nesvarbu,kiek laiko nuo tos ypatingos dienos praėjo 😍