Kūdikis pavalgo ir iš krūtinės, ir iš buteliuko: ar taip galima

Kūdikis pavalgo ir iš krūtinės, ir iš buteliuko: ar taip galima

04. Feb 2016, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mamos klausimas:

Nuo gimimo kūdikis nevalgė iš krūtinės, todėl buvo maitinamas iš buteliuko nutrauktu mano pienu. Dabar šiaip ne taip pavyko įsiūlyti krūtį, naudojant antspenius. Tačiau vaikas labai neramiai valgo, muistosi, verkia, ir galiausia užmiega. Pagal krūtinę jaučiu, kad jis tikrai neišvalgė, nesuvalgė tiek, kiek nusitraukusi pientraukiu jam suduodavau. Todel nusitraukusi dar paduodu iš buteliuko, tačiau kokį kiekį reiktų duoti? Nutraukto pienuko, jei prieš tai nedaviau krūtinės, duodu 60 ml. Berniukas 3 savaičių. Ar geriau pirma duoti iš buteliuko 30 ml, o tada leisti valgyti iš krūtinės kiek trūksta? 

Konsultuoja gydytoja neonatologė Rūta Taminskienė:

Pirma žindykite, kad ir pro antspenius. Jei pieno nedaug, gal dėl to ir neramus. Tegul išvalgo iš abiejų krūtų. Žindykite ne ilgiau 30-45 min., nes gali būti, kad dėl antspenių ir nedaug esančio pieno žinda pustuštę krūtį, daug priryja oro, vargina diegliai.

Po to primaitinkite nutrauktu pienu, bet mano nuomone, gal jo reikėtų daugiau, iki 90-100 ml. Neaišku, kiek ištraukia iš krūties, jei 30 ml - tai 60-70 nutraukto MP turi pakakti. 3 savaičių vaikučiui reikia 90-110 ml pienuko per maitinimą.

Geriausia atlikti kontrolinį svėrimą, prieš žindyma su drabužiais ir po jo, nekeičiant nei drabužių, nei sauskelnių - iš svorių skirtumo žinosite, kiek MP ištraukia.

Sėkmės.