Kokia antklodė tinkamiausia mažyliui?

Kokia antklodė tinkamiausia mažyliui?

Vos tik gimusio kūdikio odelė yra labai plonytė ir jautri, tad jai reikia daug priežiūros. Vyresnio vaiko tampa ne tokia pretenzinga, tačiau ją prižiūrėti vis vien reikia kur kas labiau nei suaugusio žmogaus.

Kadangi ką tik gimęs kūdikis miegodamas praleidžia apie 20 valandų per parą, miegas turi būti ne tik saldus, bet ir kokybiškas. Tad kuo gi būtinai turime pasirūpinti, kad būtent taip ir būtų?

1. Antklodė ir pagalvė. Jos mažyliui yra svarbios, dėl labai konkrečios priežąsties. Vaikiška antklodė turibūti pralaidi orui, kad vaikučio oda galėtų "kvėpuoti". O vaikiska pagalvė tam, kad taisyklingai formuotų stuburas - juk vaikui augant, jo petukai tampa vis platesni. Paprastai rekomenduojama yra turėti du antklodžių bei pagalvių variantus: šaltąjam sezonui labiausiai yra tinkamas vaikiškas skalbiamos vilnos rinkinys "Superwash" (antklodė + pagalvė), o šiltąjam patartina rinktis vaikišką medvilnės rinkinį (antklodė + pagalvė). Tai yra vienas puikiausių pasirinkimų.

2. Patalynės užvalkalai. Antklodę bei pagalvę juk reikia apvilkti, tad patalynės užvalkalai yra būtini. Patartina rinktis natūralios 100% medvilnės audinukus, kadangi jie yra tinkamiausi jautriai vaiko odelei. Dalį jų galima rasti net tinkančių alergiškiems vaikams.

3. Paklodės. Jos gali būti su guma, apgaubiančia čiužinuką arba be gumos, kurią galime tiesiog patiesti. Galima rinktis iš 3 variantų: neperšlampančio audinio, satino, drobės, trikotažo. Visos šios vaikiškos paklodės yra pagamintos iš 100% aukštos kokybės medvilnės. Skirtumas tik tas, jog neperšlampančios paklodės nepraleidžia skysčių nutikus "nelaimei" miego metu. Trikotažinės puikiai tamposi norint kuo paprasčiau apvilkti čiužinuką (jos būna tik su guma). Drobinės yra tvirtos, gana storai austos medvinės, o satinas - tai švelnus, šiek tiek blizgesio savyje turintis tankus audinukas. Visi jie puikūs, tačiau galima pasirinkti, atitinkačius individualius poreikius.

4. Pledai. Jie tinkami tiek vasarą, tiek žiemą. Žiemos metu paprastai naudojami pledai, pagaminti iš vilnos ar medvilnės audinio. Vasaros metu - medvilniniai ir bambukiniai (dažniausiai renkamasi turintieji "skylutes", kurios suteikia pralaidumo orui šiltomis dienomis).

Štai šie keturi punktai yra tai, ko labiausiai reikia kiekvienam mažyliui ir kuo turite pasirūpinti ne tik ruošiant kūdikio kraitelį naujagimiui, tačiau ir vėlesniu vaiko gyvenimo laikotarpiu.