Jeigu turite klausimų apie mažylių papildomą maitinimą - rašykite redakcija@mamyciuklubas.lt
Mama Indrė:
Minėjote, kad pradėti reikia nuo bulvės, o po to pamažu įvedinėti vis naują daržovę. Kaip žinoti, ar ta daržovė mažyliui tinka? Kiek laukti, kol atsras kokie nors požymiai? Tęsiant daržovių temą - kaip teisingai bulvę ar kitas daržoves paruošti - garinti, virti, kiek ilgai, sutrinti iki košės ar palikti gabaliukus ir pan? Ačiū.
Atsako Šeimos gerovės centro gydytoja - pediatrė Rūta Tarasevičienė:
Įvedant naują daržovę, reikia stebėti:
ar vaikas neatpila,
ar jam nešberia odos,
ar neužkietėja viduriai,
ar nepučia pilvuko.
Šie reiškiniai paprastai išryškėja per 3-4 dienas. Idealiausias maisto paruošimas būtų - garinant garais. Yra puikus puodas garintuvas. Pradžioje ruošiant košę, ją reikia sutrinti iki 30 proc. tirštumo grietinės konsistencijos.
8-9 mėn. kūdikiui jau duodame stambesniais gabaliukais sutrintą maistą.