Kaip valyti bambutę?

Kaip valyti bambutę?

01. Feb 2013, 07:30

Kol nenukritusi naujagimio virkštelės  liekana, ją reikia saugoti nuo galimų infekcijų.

 

Švarumas ir higiena

 

Labai svarbu, kad į neužgijusią bambutę nepatektų naujagimio šlapimo ar išmatų liekanų, todėl keičiant sauskelnes patiems mažiausiems reikia būti atsargiems.

 

Nenukritusios virkštelės priežiūrai rekomenduojamas spiritas, kurio receptas paprastai išrašomas dar gimdymo namuose. Tepti reiktų kelis kartus per dieną, nebijant virkštelės liekaną kilstelėti ir išvalyti po ja. Dažniausiai skiriamas 70 laipsnių spiritas. Jis dezinfekuoja neužgijusią žaizdą, sausina ją ir skatina nukristi virkštelę. Kai kurie gydytojai neužgijusios bambutės priežiūrai rekomenduoja dezinfekuojančius tirpalus ar purškalus.

 

Nukrenta anksti

 

Po gimimo virkštelės liekana nukrinta per dvi savaites, paprastai - 6- 8-ą gyvenimo dieną. Kartais gali užsilikti ilgėliau, iki trijų savaičių, tai priklauso nuo virkštelės storumo ir kitų fiziologinių vaiko organizmo ypatumų. Jeigu nuo virkštelės liekanos nesklinda nemalonus kvapas, ji švari, neparaudusi, nieko bloga.

 

Kada pasikonsultuoti su gydytoju?

 

Kai pajaučiamas stiprokas nemalonus kvapas arba oda virkštelės prisitvirtinimo vietoje paraudo, patino, reikia nedelsiant pasikonsultuoti su gydytoju.

 

Kurią dieną virkštelės liekana nukrito Jūsų vaikučiui?

 

01. Feb 2013, 12:25

kai augo sūnus prieš 5m, tai kas trečią dieną ateidavo sesutė iš poliklinikos, ji viską prižiūrėjo, tad bėdų nebuvo, nukrito po 2 sav, nes buvo gan storoka, dukrytei nukrito 10 dieną, viskas lb gražiai užgijo

01. Feb 2013, 09:50

turejau ir as bedu del bambutes uzpulevus buvo man ,gerai kad daktare pasake ka daryt net nezinojau kad gali uzpuliuot nes dukrytes nemaciau kaip nukrito nes teko gylet man ligoniai tuo metu.O sunaus apie menesi negalejau maudyti