Kai žindymas primena žaidimą: ar sunerimti?

Kai žindymas primena žaidimą: ar sunerimti?

26. Mar 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos laiško:

Sveiki, turiu nedidelę problemėlę, kuri, pastebėjau, vis dažniau kartojasi. Mano mažajam 2,5 mėnesiuko. Kūdikį maitinu tiek, kiek jis nori ir tada, kada jis nori. Su šia problema susiduriu dienos maitinimo metu. Kuomet kūdikį priglaudžiu prie krūties, jis pradeda žįsti ir po keletos akimirkų pasuka galvytę ir pasičepsėdamas krūtį paleidžia, po keletos akimirkų vėl atsisuka ir valgo kartais šypsosi.

Toks maitinimas labiau primena žaidimą. Rodos, jis alkanas, tačiau taip bevalgydamas žaloja spenelį ir nesuprantu, ar jis pavalgo ir kodėl jis taip elgiasi? Ar jis taip išssireikalauja buvimo šalia ant mamos rankų? Dėkui už Jūsų rūpestį ir atsakymus.

Konsultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė:   

Mamyte, suprantu Jūsų susirūpinimą. Geriausiai būtų, jog įsivestumėte periodinį maitinimą, pvz., maitintumėte kas 3 valandas. Maitinimų trukmė taip pat turėtų būti panaši.

Dažniausiai vaikelio neilgas žindymas reiškia atsigėrimą ir tai mamytės dažniausiai pastebi šiltuoju metų sezonu. Sunku tiksliai paaiškinti vaikelio ketinimus, tačiau vienas ir nenuginčijamas paaiškinimas - jis tikrai nori Jūsų dėmesio ir artumo/šilumos. Pabandykite kiek "disciplinuoti”.

Sėkmės.