Kai mažylis neramus - duoti čiulptuką ar krūtį?

Kai mažylis neramus - duoti čiulptuką ar krūtį?

22. Jun 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

6 savaičių Mantuko mama Edita klausia:

Mantukas iš tų vaikučių, kurie nėra labai ramūs ir nemiega valandų valandas. Dienos metu, jei kartą kokią valandą nusnaudžia, tai jau šventė:) Dažniausiai kažkiek pasnaudžia ant rankų.  Ir yra toks zirzalius, verksniukas, nelabai guli vežimėlyje paguldytas ar lovelėje. Matyt, pilvuko pūtimai ir diegliukai mažylį kankina.

Keletas žmonių siūlo duoti čiupltuką, kad nekankinčiau ir nuraminčiau mažylį. Bet aš nelabai noriu jos kišti dėl blogai susiformuojančio sąkandžio, vidinės ausies uždegimo ir pan. Porą kartų bandžiau, kai mažylis įsirėkė, bet jis čiulptuko neėmė. Nors mama pora kartų įkišo ir nusiramino. Bet aš linkusi geriau duoti krūtį nei čiulptuką. Kokia jūsų nuomonė dėl čiulptuko? Kai nuraminimui duodu krūtį, kiti gužčioja pečiais "ar vėl valgyt nori?"

Beje, kai išsivežame su vežimėliu į lauką (dažniausiai tai darome, kai užmiega,nes vežime nenori gulėti), kai pabunda ir pradeda verkti, išsiimu ir pamaitinu. Bet esat blogam orui, nesinori jo kelti iš vežimėlio ir maitinti, kad neperpūstų. Gal turit kokį patarimą, kaip mažylį nuraminti neiškėlus iš vežimo?:) 

Konsultuoja tėvystės mokyklos Kaune „OpaPupa“ viena iš įkūrėjų, medicinos gydytoja Agnė Kilmanienė.

20160606104053-16151.jpg


Dėl sūnelio neramumo: sunku atsakyti, ar tai vien pilvo diegliai: svarbu Jums įvertinti, ar nėra daugiau kitų nerimą keliančių požymių, ar vengiate žindyvei nerekomenduojamų maisto produktų, o daugiau viskas, ką galite, tai būti atliepiančia norą žįsti, kantriai nešiojančia, sūpuojančia - tokia mama, kokia ir esate savo sūneliui – pati nuostabiausia. 

Čiulptukas nerekomenduojamas dar ir dėl šios priežasties, kad tampa tarsi krūties pakaitalu, mažiau stimuliuojama krūtis, mažiau gaminasi pienelio. Jei tik pavyksta – apsieikite be jo – iš tiesų, tai Jūsų artumas yra pats geriausias ramintojas, nors ir kaip kartais išvargina, bet tie sunkumai tokie laikini, o nauda išvengus čiulptuko didelė. 

Dalinti patarimus ir gūžčioti pečiais, sutikus žindančią mamą, skuba visi – kurie gal net visiškai nieko neišmano apie žindymą – tad tikėkite SAVO nuojauta!

Kadangi šiuo metu orai tikrai vasariškėja, tai nebijokite sūnelį maitinti lauke.

Į pasivaikščiojimus pasiimkite ir ergonomišką nešioklę – galbūt toks keliavimo būdas patiks Jūsų sūneliui, kuomet atsibos važiuoti vežime. Prisijaukinkite kokį žaisliuką ar medžiagos skiautę – galbūt tai pagelbės nurimti.

Sėkmės.