Kada galima duoti makaronų vaikams?

Kada galima duoti makaronų vaikams?

16. May 2016, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Makaronai lietuvių virtuvėje nėra dažnas „svečias“. „Mes turime bulvių, kam tie makaronai“ – pasakytų tūlas lietuvis. Tačiau makaronai iš tiesų visai geras maisto produktas, tinkantis ir patiems mažiausiems – vaikams.

5 priežastys, kodėl reikia valgyti makaronus: 

1. Makaronuose gausu angliavandenių, kurie reikalingi energijos gamybai. Makaronuose esantys angliavandeniai nepriskiriami „greitųjų“ arba paprastųjų angliavandenių rūšiai, kurie turi cukrų, lengvai verčiamų gliukoze bei įsiurbiamų į kraują – greičiau, nei sunaudojama. Makaronų angliavandeniai yra sudėtingieji (arba „lėtieji“), kurie žarnyne skyla palyginus ilgai, ir tada virsta gliukoze.

2.Makaronų galima pasiūlyti jau 8 mėnesių vaikučiui. Juos virti reikia tiek laiko, kaip parašyta etiketėje. Sveikos mitybos principas - įvairovė, tad atsisakyti makaronų vien todėl, kad "juos valgo italai, me svalgome bulves" tikrai neverta.

3. Alergiški vaikai, netoleruojantys gliuteno, turėtų rinktis ne paprastus makaronus, o, pavyzdžiui, pagamintus iš ryžių. Jeigu mažylis alergiškas kiaušinio baltymui, atkreipkite dėmesį, kad makaronų sudėtyje nebūtų kiaušinių.

4. Makaronai vaikams patinka dėl kelių priežasčių, bene svarbiausia - jų būna pačių įvairiausių dydžių, formų. Kai kurie makaronai yra net raidelių formos, tad juos valgant galima mokytis abėcėlės.

5. Makaronus vaikams galima valgyti ne tik kaip pienišką sriubą, bet ir kaip antrą patiekalą – gaminant troškinius, apkepus ar derinant prie mėsytės.

Ar Jūsų mažyliai mėgsta makaronus? Kokius patiekalus iš jų gaminate?