Kad kūdikio miegelis būtų saldesnis

Kad kūdikio miegelis būtų saldesnis

29. Mar 2012, 00:00

Ar būna dienų, kai jūsų mažyliams sunku užmigti naktį? Turbūt ne vienas atsakytų teigiamai. Patarsime, kas padėtų kūdikėlių miegą padaryti ramesnį ir saldesnį.

 

Turbūt esate girdėjusios, kad laikymasis nusistovėjusio miego režimo ir vaikučio guldymo į lovytę tuo pačiu metu padeda įveikti miego problemas. O prieš miegą atlikite štai tokius ritualus.

 

Pušku pušku prieš miegelį

 

Išmaudykite kūdikį šiltoje vonelėje, žinoma, prieš tai pažiūrėkite, ar tinkama vandens temperatūra. Atsargiai ir švelniai prauskite mažylį - tiesiog rankomis pilkite vandenuką arba tam naudokite minkštą flanelę. Nuplaukite kūdikėlį šiltu vandenuku ir gerai nusauskinkite jo odelę.

 

Švelniai odelei - lengvas masažas

 

Nusausinę kūdikį švelniu rankšluosčiu, prieš aprengdami ir paguldydami į lovelę, įpilkite į delną truputį aliejuko ir paglostykite kūdikio odelę lengvais judesiais. Kaip žinia, masažas teigiamai veikia mažylio sveikatą ir vystmąsi. Daugiau apie masažą - Kaip tinkamai masažuoti mažylį

 

Liuli liuli, mažutėli

 

Išmaudę vaikutį, užsegę sauskelnes ir aprengę nakčiai, ramiai pabūkite kartu - tik judu. Mėgaukitės ramybe, pažindykite ir padėkite jam atsipalaiduoti - tyliai niūniuokite lopšinę. Nežaiskite prieš miegą ir garsiai jo nekalbinkite. Paguldykite mažylį į lovelę jau apsnūdusį, bet dar ne visiškai miegantį. Tai padės vėliau jam pačiam užmigti - be ilgų sūpavimų ir nešiojimų ant rankų.

 

O jei kūdikis pabus naktį, ji mokės pats nusiraminti ir užmigti. Jei nuo pat kūdikystės sukursite miego ritualus, mažylis pats greičiau nusiramins ir vėliau nebus jokių miego problemų.

 

Ar tavo vaikutis greitai užmiega nakčiai?

 

Kovo mėnesio pasiūlymai „Eurovaistinėje“ su kortele Medus


DĖMESIO! Pasiūlymai galioja visą kovo mėnesį EUROVAISTINĖJE su kortele MEDUS. Nuolaidos nesumuojamos. Akcijoje dalyvaujančių prekių skaičius ribotas!

  

 

3