Jonukui 1 mėnuo ir 6 dienos: Jonukas nusišypso

Jonukui 1 mėnuo ir 6 dienos: Jonukas nusišypso

28. Jun 2012, 09:00 gintarerei gintarerei

 

Birželio 22 diena. Jonukui 1 menuo ir 6 diena.

 

Šiandien man tikrų tikriausia šventė – Jonukas man nusišypso ir, manau, sąmoningai, nes aš ji kalbinu kalbinu, o jis pasižiūri protingomis akimis ir kai aš jam nusišypsau, jis man nusišypso atgal ir žiūri išsišiepęs.

 

Ankščiau Jonukas taip pat šypsojosi, bet daugiau per miegus ar nevalingai, ką nors darydamas. Rytas stiesiog nuostabus. Dėl tokių akimirkų galiu nemigoti ir daugiau naktų. Reikia neprisikalbėti.

 

Naktis irgi buvo džiugi, nes pagaliau grįžo ramios naktys, kaip buvo anksčiau, tiksliau, grįžo naktis, kai visi miega ramiai. Jonukas miega kietai, valgo ramiai, bevalgydamas užmiega, beveik nestena, išmiega po 3-4 valandas. Beje, vakare prieš miegą ir pasituštino.

 

Jonukas pasitinka dieną ir nusprendžia nemiegoti šiandien. Vėlgi, atrodo, kas čia džiuginančio, bet aš džaiugiuosi ir vėl, nes geriau lai nemiega dienomis, o naktimis lai miega, kaip angeliukas. Mažiukas numinga gal apie porą valandų per visą dieną ir mes vėl darome šokius. Valgo daug, tuštinasi ir vėl normaliai, beveik kiekvienoje sauskelnėje randu "dovanelę".

 

Valio, diena su naktimi ”atsimaišė” ir labai tikiuosi, kad tai neramių naktų pabaiga.

 

Aišku vis dar iššūkis, kai mažius visą dieną nemiega ir vienas pabūna labai retai, nes visada prašo dėmesio (mėgsta jis dėmesį), todėl aš beveik neturiu laiko pavalgyti ir laiko sau, ir laukiu darbo pabaigos, kada grįš vyras ir galės perimti Jonuko užimtumą, kad galėčiau susitvarrkyti reikalus.

 

Vyras puikiai užsiima Jonuku,  t.y. kalbasi su juo vyriškai, o tuo metu Jonukas, nustatęs ”mažojo profesoriaus” miną, įdėmiai stebeilija tėčiui į veidą ir klausosi.

 

O vėliau daro atsispaudimus ir pozuoja. Manau, užimtumas Jonukui puikus.

 

Išradome vieną efektyviausių užmigdymo priemonių – vežimuką. Užsupimas veikia Jonuką, tik baisu nepripratinti, todėl dienomis bandau migdyti ir kitokiais būdais bei keisti miegojimo vietas, kad nepriprastų miegoti tik vežimuke ir būti nuolatos supamas. Vežimukas labai padeda, kai po visos dienos supimo ir ”šokių” velniškai skauda nugarą ir kai mažiukas neramus vakare dėl pilvuko. Pavyksta užmigdyti net neinant į lauką.

 

Pastebime, kad Jonukas jau puikiai atkreipia dėmesį į spalvotus paveiksliukus ir ryškias spalvas, todėl tiek į vežimuką, tiek į lovytę, stengiamės įdėti spalvotų paveiksliukų ar žaisliukų. Tai šiek tiek užima Jonuką ir jis pabūna vienas - visas 5 minutes, kol pasišneka su visais įsivaizduojamais draugais. Kadangi jo žodžiai tik iš kelių garsų, kalba būna trumpa ir greitai baigiasi :)

 

Nemiegiukas Jonukas pas mus visą dieną, net ir laukas vakare nepadeda. Pavaikštome visą valandą, bet Jonukas lauke tik snaudžia ir mus šiek tiek suklaidina, nuteikia ramiam vakarui, o jis, pasirodo, visai neramus.

 

Na nieko, kaip sakiau, dėl Jonuko šypsenos galima ir pakentėti :)

 

P.S. Negaliu nepasidalinti ir kito mūsų vaiko Delfio šio vakaro topine nuotrauka, kuri padaryta vaikštant vakare su Jonuku, kurioje Delfis su savo kiemo drauge.

 


 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

gintarerei gintarerei 28. Jun 2012, 16:19

😀 aha nuo pirmu dienu esame tokie 😛

28. Jun 2012, 16:11

pvz mano sūnus valgydamas mano pieną tuštindavos labai retai, net kas 10 dienų, buvau labai išsigandu, bet gyd sakė tai normalu, nes pienas gerai isisavinamas, o jūs esat tikri šikaliukai 😀