Išrašymas iš gimdymo namų

Išrašymas iš gimdymo namų

13. Jun 2012, 07:00

Ką tik gimęs vaikutis keliauja į savo namus – juk tai išties didelis įvykis visiems šeimos nariams! Kada paprastai išrašoma iš gimdymo namų ir ką svarbu apie tai žinoti?

 

Akušerė Rasa Dubinkienė "Mamyčių klubui" sakė, kad jeigu gimdymas yra įprastas ir nekomplikuotas, mama su vaikučiu paprastai būna 2 paras. Jei buvo gimdymo komplikacija, ligoninėje gali užtrukti ir  tris, keturias ar penkias paras.  Panašiai tiek - 4 -5 paras mamytė su vaikučiu būna gimdymo namuose, kai atliekama cezario pjūvio operacija.

 

„Tai, kiek laiko mama su vaikučiu praleidžia gimdymo namuose, dažniausiai lemia vaikučio sveikatos būklė, tai, kaip jis jaučiasi, ar reikia papildomai pabūti ligoninėje“ - sako akušerė Rasa Dubinkienė.

 

Ant rankų ar kėdutėje?

 

Kelių eismo taisyklės numato, kad vaikai iki trejų metų automobilyje turi būti vežami specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose automobilio kėdutėse. Patiems mažiausiems vaikučiams skirtos automobilio kėdutės nuo 0 iki 13 kilogramų. Paprastai naujagimiams jose skirtas tam tikras įdėkliukas – kuris padės mažyliui geriau jaustis kėdutėje.

 

Kam išrašant būtinas vystykliukas?

 

Akušerė Rasa Dubinkienė sako, kad tėveliai vaikučius išsineša įvairiai – ant rankų, lopšiuose, automobilio kėdutėse. Bet visiems šiems atvejams specialistė turi vieną patarimą:

 

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad tėveliai išrašant iš gimdymo namų turėtų pasiėmę vystykliuką. Naujagimiai iš gimdymo namų išeina dviejų parų, ir kontaktas su lauku jiems nėra įprastas. Lauke gali būti vėjas, saulė, lietus, ir tam, kad apsaugotumėte naujagimį nuo nemalonių pojūčių, reiktų vystykliuku pridengti vaiko veiduką tol, kol išnešite jį iš ligoninės pastato iki automobilio, o vėliau – iš automobilio – iki namų“ – sako patyrusi akušerė.

 

Po kiek parų Jus išrašė iš gimdymo namų? Ar parsivežėte naujagimį automobilio kėdutėje?

 

14. Jun 2012, 17:13

mus is gimdymo namu isleido tik po puses menesio, sunus gime neisnesiotas.parsivezem lopsy, nes autokedutej verke.

13. Jun 2012, 17:31

isleido po operacijos po 5 paru,nors pries operacija dar gulejau 3 paras,tai isviso gimdymo namuose 8 paras,o mazyti parsivezem lopselyje.

gintarerei gintarerei 13. Jun 2012, 11:22

mus isleido po 2 paru ir tuo laaabai dziaugemes 😀 labai jau norejome i savo aplinka 😀 o parsivezeme keduteje ir maziukas sau ramiai uzmigo ir miegojo visa kelia namo 😀

13. Jun 2012, 10:53

po 6 dienu 😀