DR.BROWN‘S silikoninis šaukštelis/kramtukas „Vėžlys"

DR.BROWN‘S silikoninis šaukštelis/kramtukas „Vėžlys"

27. May 2021, 11:01 ViktorijaBudene ViktorijaBudene

Elenai jau metukai, bet dar nebando pati valgyti naudodama šaukštelį ar šakutę. Visuomet pasideda įrankius šalia ir maistą kabina rankomis. Svarsčiau, kokius valgymo įrankius pasirinkti, jog  susidomėtų ir norėtų laikyti rankytėje. 

Labai džiugu, jog galėjau išbandyti Dr. Brown's naujieną silikoninį kramtuką/šaukštelį.

Pirmas įspūdis, koks gražus. Vaikiški dalykai visuomet labai žavi, o šis šaukštelis tarsi mažas žaisliukas.

Pasiskaičiusi apie šį įrankį, atkreipiau dėmesį, jog jis pagamintas iš 100% silikono, todėl nepažeis jautrių dantenų, neturi BPA, skirtingų faktūrų paviršius masažuoja dantenas bei lavina smulkiąją motoriką, idealus kramtymui, liežuvio tyrinėjimui, todėl gali padėti kūdikiui susieti formas su maistu, o vėliau padėti pereiti prie sudėtingesnio maisto, kurį valgant liežuvis turės daugiau darbo, judesys, pernešant maistą šaukšteliu iš indelio į burną, moko vaiką sklandžiai pereiti prie savarankiško valgymo.

Pradžioje padaviau Elenai susipažinti dar nevalgant, tai iškart buvo panaudotas dantenų kasymuisi. Šiuo metu dygsta 4 dantukai. Kramtuko funkcija buvo užskaityta.

Tada pabandžiau duoti Dr. Brown's šaukštelį pietų valgymo metu. Žinoma, pirmi kartai tai žaidimas, bet paskiekimas, kad bent nebuvo numesta ant grindų. Vis bandė įkišti į maistą, tada graužė ir t..t.

Po pirmų bandymų, galvoju, jog paties šaukštelio forma nėra patogi mano vaikui paimti į ranką ir naudoti kaip valgumo įrankį, nes jeigu ir bandžiau parodyti kaip pakabinti, tai iki burnytės dažniausiai keliauja mažas kąsnelis. Reikia daugiau praktikos.

Šis kramtukas/šaukštelis skirtas nuo 4 mėn. Jei būčiau anksčiau jį atradusi, manau dabar savarankiško valgymo reikalai būtų kur kas geresni. Dabar stengiuosi, jog šis įrankis visada dalyvautų valgymo procese.