Baseino džiaugsmai patiems mažiausiems

Baseino džiaugsmai patiems mažiausiems

30. Aug 2012, 07:00

Svarstote, gal verta su kūdikiu lankyti baseiną? Mes sakome Taip, tikrai verta.

 

Kada?


Kaip rodo praktika, dažniausiai į baseinus ateina mamos maždaug su trijų mėnesių mažyliais. Tokio amžiaus kūdikiai dar nėra praradę reflekso plaukti, todėl greitai pripranta prie vandens, išmoksta nardyti ir plaukti.

 

Kokį baseiną rinktis?


Tinkamiausi specializuoti baseinai, skirti mažiems vaikams. Juose ir dezinfekcinių medžiagų yra mažiau, negu įprastuose miesto baseinuose, taip pat vandens bei patalpos temperatūra yra aukštėlesnė. Paprastai vandens temperatūra mažiausiųjų baseine siekia apie 31- 32 laipsnius šilumos.

 

Jeigu jūsų mieste nėra galimybės lankyti mažų vaikučių baseiną, pasiklauskite įprastame baseine dirbančių specialistų, ar jie rekomenduoja jame lankyti su kūdikiais, ir tada nuspręskite, ar jums tiks.

 

Ką žinoti prieš einant?


Prieš pradedant lankyti baseiną jūsų gali paprašyti vaiko prižiūrinčio gydytojo leidimo, kuriame patvirtinama, kad mažylis yra sveikas ir lankyti baseiną gali. Tinkamiausias metas eiti į baseiną, kai mažylis yra išsimiegojęs ir sotus, nes jei norės miegoti arba valgyti, bus irzlus. Rytinį ar popietinį laiką pasirinkite pagal savo šeimos ritmą.

 

Priemonės, kurių prireiks


Tai įprastos priemonės, kurių jums prireikia, lankantis baseine – rankšluosčio, priemonių odelės priežiūrai, ypač, jei pastaroji sausa bei maudynių sauskelnių. Higienos sumetimais kūdikiai baseine turi būti su sauskelnėmis, kurios sulaiko šlapimą ir išmatas. Tai yra specialios maudynėms skirtos sauskelnės.

 

Baseino nauda

 

Vanduo aktyvina kraujotaką, kvėpavimo sistemą, gerina medžiagų apykaitą, stiprina širdį, lavina laikyseną. Baseine esant „dirba“ visi kūdikio raumenys.

 

-Nuolat lankantys baseiną kūdikiai yra stipresni, fiziškai aktyvesni, mamos pastebi, kad jie greičiau pradeda vartytis, sėstis, vaikščioti.

 

-Vanduo puikiai tinka mažyliams, turintiems aukštą arba atvirkščiai, žemą, raumenų tonusą.  

 

-Vandenyje plaukiodamas mažylis treniruoja ir kvėpavimo sistemą,  geriau ventiliuojami plaučiai.

 

- Kad ir kaip atrodytų neįprasta, bet baseine dirbantys specialistai pastebi, kad lankančių baseiną mažylių apetitas po užsiėmimų būna geresnis. Taip pat jie geriau miega, neretai jau išnešami iš baseino.

 

Odos priežiūra


Pasimaudžius baseine, rekomenduojama nusiprausti po dušu. Jei mažylio oda linkusi sausėti, pasiklauskite mediko, kokią priežiūros priemonę jis rekomenduotų vaiko odelei. Rinkitės tokias drėkinančias priemones, kuriose nėra dažiklių arba kvapiųjų medžiagų, galinčių sukelti alergiją. Priemonę patartina naudoti iš karto išmaudžius kūdikį ir jį nusausinus – tada ji geriau įsigers į odą, poveikis bus veiksmingesnis.

 

Praktinis patarimas


Neretai baseinai siūlo paslaugą – pirkti mėnesio abonementą, tada lankymasis baseine kainuoja pigiau, negu pirkti vienkartinį bilietą. Tačiau patarimas būtų neskubėti ir atėjus pirmą kartą, pažiūrėti, at jums viskas ir patinka, ar esate pasiryžę čia vaikščioti. Nes kaip te bebūtų, mamai padaugėja rūpesčių, kai ji įsipareigoja su vaikučiu nuolat lankyti baseiną.

 

Gal žinote ir kitų baseino lankymo pliusų? Arba minusų?

30. Aug 2012, 19:06

Mūsų abi mergytės lanko nuo 1,5 mėnesiuko ir matome tik pliusus 😀 Naudinga visapusiškai 😀

30. Aug 2012, 12:35

mums jau 3mėn ir mes pradėjim lankyti baseiną. Domukui labai patinka. Lankome Pušyno kelias baseiną, vanduo 32 lapsniai, patalpoj šilta, gal tik šiek tiek ankštoka persirengimo vietoje, bet kadangi visus kartus buvome vieni tai visai faina😀

30. Aug 2012, 09:26

su Evelina pradejom vaikscioti i baseina,kai jai buvo kokie 3 menesiukai😀 jai patiko,neverkdavo,o tik akis isputusi ziuredavo kas cia vyksta😃

30. Aug 2012, 08:45

Mes baseina pirma karta aplankem desimties menesiiu, nezinau, gal del to kad jau velokai, bet Domantui nelabai patiko, ir iki siol nelabai patinka. Del vandens silumos...kur mes buvome ir iki siol laiks nuo laiko vykstame tai 37 laipsniu vanduo ten net😀 kaip vonioj jauciames😀 ir siaip, manau baseinas tikrai i nauda, bent mum asmeniskai manau, jis labai padejo del vaiksciojimo😀