Aromaterapija maudynių metu

Aromaterapija maudynių metu

14. Apr 2012, 09:00

Tėveliai vaikučio maudynių metu kartais naudoja aromatines priemones, eterinius aliejus. Manoma, kad mažylis po tokių maudynių geriau miega ir tampa ramesnis. Paklausėme, ką apie tai mano šeimos gydytoja Laima Bulikaitė.

 

Pasak gydytojos šeimos medicinos centro šeimos gydytojos Laimos Bulikaitės, iki šešių mėnesių vaikutis turėtų jausti tik mamos kvapą, jis tuomet jaučiasi saugesnis maudynių metu.

 

"Juk taip pat nenaudojame prausimosi priemonių su aromatizatoriais bei kvapikliais. Tad ir papildomų aromatų į vonelę geriau nenaudoti. Tačiau vėlesniame amžiuje, kai vaikutis artėja link metų, galime pasitelkti aromaterapiją pačiame kambaryje. Kai kurie įlašina eterinio aliejaus lašiuką.

 

Tačiau aš prieš visokius sintetinius kvapus. Galima tiesiog perpjauti apelsiną ar greipfrutą per pusę – pakvips malonus aromatas ir taip bus natūrali aromaterapija", - šypteli gydytoja.

 

Tačiau pats mažylis šių kvapų nelabai atskiria ir supranta. Tad, kaip sako gydtoja, aromaterapija yra daugiau pačiai mamai - kaip ji jaučiasi vaikučio maudynių metu ir po jų, kokia jos nuotaika ir savijauta.

 

"Jei pačią mamytę aromatai neerzina ir jai kvapai padeda šypsotis, tuomet ir vaikutis jausis gerai. Juk mamos emocijos persiduoda mažyliui. Esu mačiusi, kaip Turkijoje mažylis nešamas pirmosioms maudynėms į jūrą. Eina visa šeima – tėtis, mama, seneliai. Sustoja visi ratu ir šypsosi. O vaikutis tuo metu lėtai leidžiamas į vandenį ir apiprausiamas.

 

Negalėjau atsistebėti, kiek svarbi mamos bei artimųjų žmonių veido išraiška, kurią stebi mažylis. Mamos išraiška tarsi sako - „tu esi saugus, tau viskas gerai", - pasakojo šeimos gydytoja L.Bulikaitė.

 

 Ar tu vaikučio maudynių metu naudojai kokias nors aromaterapines priemones?

 

Užsukite balandį į "Eurovaistinę", kur jus pasitiks daug įvairių nuolaidų vaikų odos priežiūros priemonėms, produktams, kurie reikalingi nėštutėms, krūtimi maitinančioms mamoms ir kt.

 

HIPP BABY SANFT - 20% 

 

Švelnios odos priežiūros priemonės nuo pirmųjų gyvenimo dienų.

 

hipp1

hipp2

hipp3

hipp4

hipp5


Su ekologišku BIO migdolų aliejumi arba ekstraktu. Be konservantų, be parabenų, be polietilenglikolio (PEG) emulgatorių, be alergizuojančiomis pripažintų kvapiųjų medžiagų (pagal tarptautinę klasifikaciją).


DĖMESIO! Pasiūlymai galioja visą balandžio mėnesį EUROVAISTINĖJE su kortele MEDUS. Nuolaidos nesumuojamos. Akcijoje dalyvaujančių prekių skaičius ribotas!

  

 

3