Ar virinti vandenį kūdikio maudynėms?

Ar virinti vandenį kūdikio maudynėms?

17. Mar 2013, 07:00

 

Mama Rasa P:

 

Norėjau pasiteirauti, iki kokio amžiaus kūdikius reikia prausti virintu vandeniu? Ar Jūs savo kūdikiams virinote vandenuką? Ar dedate kokių papildomų prausimosi priemonių į vonelę, pavyzdžiui, putų, o gal kokių nors žolelių nuoviro?

 

MK mamų patarimai:

 

Juditaa:

Virintu vandeniu maudėme tik pirmą kartą, o paskui nebevirintu, įpildavau lakišiaus arba aliejuko. Veidelį iki 5 mėnesių prausėme tik virintu, bet todėl, kad bėrė, tai teko dar ir arbatomis prausti.

 

Audra:

Mes pirmą mėnesiuką virinom.

 

Dovilee:

Nevirinom nė karto.. maudėme paprastame vandenyje, tik kas antrą kartą įdėdavau lakiškų nuoviro..

 

agneee:

Aš irgi nevirinau ir gydytoja sakė nevirint. Kol bamba buvo nesugijus, įpildavau kalio permanganato tirpalo. O bambutę valydavau su 70% spiritu. Man atrodo nesąmonė valyt virintu vandeniu žaizdelę.

 

Sweetheart:

Mes su virintu+ ramuneles maudėme, kol bambytė nenukritus buvo

 

Smiltele:

Vandenuką virinau, kol nukrito virkštelė ir užgijo bambutė. Taip mums patarė gydytoja. Į vandenuka įpilu aliejuko. Tai odelė nebūna tokia sausa.

 

Ute:

Nė karto vandenuko nevirinau. Pirmą kartą vaikutį maudė ligoninėje vandeniu iš čiaupo. Retkarčiais dėdavau lakišių žolės nuoviro, Weledos atpalaiduojantį pienelį voniai. Kiek paūgėjus - Sebamed kūdikiams skirtą pienelį ir retkarčiais Sebamed muiliuką.

 

Ką sako gydytojai?

 

Kaip tikino Vilniaus m. universitetinės ligoninės Naujagimių skyriaus vedėja, gydytoja pediatrė m. dr. Violeta Drejerienė, kol neužgijusi kūdikio bambutė, maudant vonelėje nereikia pilti jokio kalio permanganato tirpalo. Nereikia ir virinti vandens, kaip anksčiau daugelis darydavo.

 

"Pakanka laikytis elementarios švaros. Drąsiai naudokite maudynėms patikrintą gręžinio, šulinio arba vandentiekio vandenį iš čiaupo, kurį patys geriame. Juk vaikas neturi steriliai gyventi nuo pirmųjų dienų", - aiškino gydytoja pediatrė V.Drejerienė.

 

HUGGIES NEWBORN - pirmosios sauskelnės švelniai mažylio odai!

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

17. Mar 2013, 20:53

Mes taip pat nevirinom. Tik vat nepatiko man tai, kad bambute liepe plauti su virintu vandeniu. Ilgai mums ji nenuktiro, pradejo smirdeti, pasikvieciau i namus musu med.punkot sesele, tai ji parode kaip isvalyti su spiritu, tai valant su spiritu bambute nukrito galima sakyti rytojaus diena. Ji taip pat sake, kad daugeliui vaikuciu taip buna, kad uzsmirsta bambos del to viritno vandens.