Ar verta mažylį sodinti ant puoduko kuo anksčiau?

Ar verta mažylį sodinti ant puoduko kuo anksčiau?

02. Aug 2017, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kai tik atsirado pirmosios sauskelnės, prasidėjo kova tarp tų, kurie „už“ ir „prieš“ jas. Ši kova niekada nesibaigs, nes kiekvienas turime savo nuomonę šiuo klausimu, tačiau mes norime išsklaidyti kai kuriuos MITUS, susijusius su ankstyvu vaiko pratinimu prie puoduko.

Ankstyvvas pratinimas prie puoduko yra gerai, nes…

Sutaupome sauskelnėms

Bet paskaičiuokime, kiek palučių, skalbimo miltelių, vandens, elektros ir mūsų jėgų tam paaukojame. Neišmatuojama…

Sauskelnės kenkia aplinkai

Vystyklai, skalbimo miteliai (tegu ir „bio“) gaminami fabrikuose, kurie naudoja ne bioenergiją, medžiagas ir pan. Taip pat gi mes naudojame skalbyklę. Žinoma, jei gyvenate kaime, skalbiate upėje be jokių skalbimo priemonių, tuomet tvirtai galime pasakyti, kad saugome aplinką, bet priešingu atveju, save apgaudinėjame.

Kuo anksčiau mažylį sodinsime ant puoduko, tuo greičiau jis pripras ir ateityje nebus problemų

Kas taip galvoja – klysta. Jei per anksti sodinsite vaiką ant puoduko, pvz. iki metų ar vos sulaukus metukų, antrųjų metų eigoje gali jis visai jo atsisakyti. Nes mes patys jį sodindami per anksti ir dažnai, kai vaikas nesuvokia, kam tai daroma, pakenksime įsikišdami į natūralią įvykių eigą. Vaikas turi savarankiškai mokytis suvokti, kas su juo vyksta ir pats kontroliuoti savo refleksus.

Nuolatinis sausumo ir švaros jausmas vystykluose - mažiau odos sudirginimo

Čia galime irgi padiskutuoti. Jei nenaudosite sauskelnių, vaikas šlapioje palutėje niekaip nebus sausas. Reguliariai keičiant sauskelnes ir nuplaunant vandeniu užpakaliuką, vaikutis išliks sausas ir švarus bei išvengs odos paraudimų.

Sauskelnėse lytiniai organai šunta

Moksliniai tyrimai jau seniai atmetė šį faktą, remdamiesi  +1 laipsnio skirtumu sauskelnių viduje ir išorėje. Primename, kad teisingai naudojant ir reguliariai keičiant sauskelnes, odelė nešunta, be to, nepamirškite apie oro vonias..

Anksti sodinant vaiką ant puoduko jis grūdinamas, nes dažnai atliekamos oro vonios

Tai ne argumentas – vienas kitam netrukdo!

Mūsų mamos mus iki metų sodino ant puoduko

Mūsų mamos taip pavargdavo skalbti vystyklus, jog joms nieko daugiau neliko kaip kuo anksčiau vaikus sodinti ant puoduko.

Sodinti mažylį ant puoduko reikia kas pusvalandį, naktį rečiau, bet irgi reikia

Čia jau jums reikia nuspręsti, kas svarbiau – išsimiegoti, nesuirzti kas valandą ar „gaudyti“ kiekvieną pasišlapinimą. Gydytojai jums pasakytų: mažyliui reikalinga rami, pailsėjusi, laiminga mama, tik taip jis gali pilnavertiškai vystytis ir būti laimingas.

 

Deivės Mama Deivės Mama 02. Aug 2017, 11:00

Sodinu nuo 8 mėn. Viskas buvo labai gražu, kol nemokėjo atsistoti savarankiškai nuo puoduko ir nueiti. Dabar sėkmingai pasėdi ir padaro tik po miegų...

blogietee blogietee 02. Aug 2017, 09:38

Nuo 6 berods mėnesių sėdam ant puoduko po kiekvieno miegelio ir visada padaro. Dabar beveik metukai ir rimtas reikaliukas tik ant puoduko yra daromas