Ar vaikštynė padėtų, esant padidėjusiam raumenų tonusui?

Ar vaikštynė padėtų, esant padidėjusiam raumenų tonusui?

19. Feb 2019, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
 
Iš Rositos laiško:

Sveiki, mūsų berniukui bus 7 mėnesiai, jis turi padidėjusį raumenų tonusą kojytėse ir pečių juostoje. Lankome mankštas ir baseiną. Ar esant padidėjusiam raumenų tonusui rekomenduotumėte įsigyti vaikštynę? Ačiū.

Konsultuoja kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė:

Sveiki, 
 
Daugelis tėvelių perka vaikštynes tikėdamiesi, kad jų pagalba mažieji pradės greičiau vaikščioti, tačiau rezultatas dažniausiai būna priešingas.
Vaikštynės Jums nerekomenduočiau, nes "keliaudami" su jomis, mažieji pipiriukai dažniausiai spiriasi, pasistiebę pirštų galiukais, tai gali įtakoti dar didesnę pėdučių įtampą. 
 
Tačiau jeigu vis dėlto nuspręsite naudoti vaikštynę, reikėtų pradėti ją naudoti tik tuomet, kai mažasis jau pats mokės atsistoti. Dažnai tėveliai į vaikštynes įsodina mažylius, kurių liemuo dar nėra pakankamai sustiprėjęs. Tokiais atvejais vaikučiai sėdi netiesiai ir netaisyklingai, tai gali daryti įtaką netaisyklingam nugaros vystymuisi ir atsirasti laikysenos problemų. 
 
Naudojant vaikštynę rekomenduoju mažyliui avėti batukus. Batukai vaikštynėje labai svarbūs, jie padės žfiksuoti čiurnos sąnarį ir neleis vaikučiui spirtis kojų pirštais.
 
Bet taip pat labai svarbu tuo nepiktnaudžiauti ir nepalikti mažylių vaikštynėje ilgiau nei pusvalandžiui.
 
Sėkmės.
  
Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė, www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola
Rosita Rosita 19. Feb 2019, 09:43

Labai ačiū už atsakymą.