Ar „tuščios“ krūtys rodo, kad nebėra pieno?

Ar „tuščios“ krūtys rodo, kad nebėra pieno?

05. Apr 2016, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Maitinant krūtimi mažylį, neretai iškyla begalė klausimų ir neaiškumų. Tad nieko nelaukę rašykite "Mamyčių klubui" ir su specialistų pagalba jums būtinai padėsime redakcija@mamyciuklubas.lt

Irma mums rašo:

Laba diena,

Prašau pagalbos ir patarimo. Mano mergytė gime sausio 11 d., iki šiol viskas buvo gerai, pieno ir per daug dar buvo, o dabar ėmė trūkti mažylei pienuko. Ištraukia abi krūtis, meta šalin ir vis tiek ieško, verkia, pyksta. Vargstam taip jau ne vieną dieną. Valgo kas valandą ar dvi, o naktį išmiega apie 4 valandas. Ką daryti, kad atsirastų to pienuko?

Nes dabar krūtys tuščios, lengvos, matosi, kad ten nieko nėra...Taip noriu maitinti, nes pirmojo vaikelio negalėjau žindyti dėl ligos...Lauksiu patarimo. Iš anksto dėkoju.

Pataria „Pradžių pradžia“ "Mama-mamai" grupės savanorė mama Joana: 

Sveika, Irma,

Sveikinu sulaukus susitikimo su savo stebuklėliu.

Ar tikrai vaikučiui trūksta pieno, sprendžiame ne pagal tai, kad ištraukia abi krūtis ir dar ieško. Kur kas objektyvesnis požymis būtų stebėti, kiek kartų šlapinasi per parą. Pasišlapinti turėtų ne mažiau nei 6 kartus bespalviu, nekoncentruotu, bekvapiu šlapimu. Tuštintis vien mamos pienu maitinami vaikai gali ir kas kelios paros.

"Tuščios" krūtys greičiausiai atrodo todėl, kad jau susireguliavo pieno pasiūla ir paklausa, t.y., pieno pasigamina tiek, kiek vaikas suvalgo. Pieno kiekio neišmatuosite ir ištraukdama pientraukiu. Joks pientraukis nesugebės ištraukti tiek pieno, kiek jo ištraukia vaikas.

Vaikučio neramumas gali būti susijęs su prasidėjusiais pilvo diegliais, diskomforto jausmu dėl kokios nors priežasties ir pan.

Kad pieno būtų kuo daugiau, stenkitės žindyti pagal poreikį, kada tik vaikutis paprašo: tiek maistui, tiek nusiraminimui. Glauskite vaikutį prie apnuogintos krūtinės, kad liestųsi oda prie odos, miegokite su vaikučiu šalia ir naktį, jokiu būdu neduokite čiulptuko. Būtinai žindykite nakties metu, tuomet labiausiai skatinama pieno gamyba, pienas kaloringiausias. Nekeiskite dažnai krūtų. Leiskite žįsti iš tos pačios krūties, jeigu nuo maitinimo iš jos pradžios nepraėjo valanda. Taip vaikutis gaus galinį kaloringą pieną.