Amžina tema - čiulptukai

Amžina tema - čiulptukai

21. Jan 2012, 08:00

Metai bėga, o čiulptukų pirkimo tema visada yra aktuali ir nesenstanti. Pirkti ar ne? Lateksinį ar kaučiukinį? Lašo formos ar nukirptą?

 

Perkant kūdikio kraitelį, ne visos mamos planuoja įsigyti čiulptukų, tačiau neretai nutinka taip, kad jo pirkti tenka bėgti vidury nakties į vaistinę, kai mažylis neaišku kodėl verkia ir nerimsta. Taigi, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis juos, galbūt, derėtų pasidomėti iš anksto.

 

„Mamyčių klubo“ forume apie čiulptukus yra ne viena tema, ir tai įrodo jų aktualumą. Štai viena didelė tema yra Čia. Joje rasite ne vieną atsakymą į Jums rūpimą klausimą. Atrinkome keletą įdomių ir naudingų pasisakymų:

 

  • Manau daugiausia yra naudojančių silikoninius (peršviečiamus), aš ir pati naudoju, bet galvoju gal pabandyti pereiti prie kaučiukinių (rudų)? Kiek žinau, daugeliui kūdikių jie patinka, smagiau iš jų gerti… Silikoniniai labai naudingi, kad kūdikis krūties neatsisakytų, nes iš kaučiukinių daug lengviau traukti.

 

  • Iš pradžių vaikui davėm silikoninį, kažkodėl neėmė, paskui pakeitėm į kaučiukinį, paėmė puikiai. Tačiau vėliau vėl perėjom prie silikoninių dėl to, kad jie yra nekenksmingi kaip kaučiukiniai. Aš  keičiu čiulptukus ne tik pagal amžių, bet apskritai, kas du mėnesius.

 

  • Aš pirmą savaitę nedaviau čiulptuko, nes nežinojau, kam reikalingas tas čiulptukas. Draugė pasakė, kad čiulpimas mažylius nuramina, taiga, čiulptukai tam ir skirti. Tada iš karto daviau, pagalvojau, kad jei vaikui patinka, kodėl gi ne? Juk realios žalos čiulptukas nedaro, tik visokių teorijų pilna. Žinoma, kas per daug, tas visada nesveika, manau, atsisveikinti su jomis reikėtų 9 mėnesių

 

  • Aš esu labai prieš visokius žindukus. Tikiu, kad nuo tų čiulptukų deformuojasi vaiko gomurys, jie trukdo dantukams tiesiai augti. Be to, ir bakterijų milijardai juose susidaro, patekus vaiko seilėms į žinduko vidų. Aš savo mažyliui jo nepirkau net. Klaidinga sakyti, kad vaikas su žinduku yra ramesnis, netiesa.  Mano labai ramus ir be šito bakterijų lizdo. Mūsų gydytoja pabrėžė, kad jei vaikui čiulptuko neduosi per pirmąsias septynias gyvenimo dienas, tai jam jo ir nereikės vėliau.

 

  • Kad netrukdytų dantukams, reikia čiulptuko atsisakyti 2-2,5 metukų. Dėl bakterijų: čiulptukus reikia sterilizuoti, kad dingtų mikrobai, o  ir šiaip, vaikas be mikrobų neužaugs, kiek jų patenka ant rankyčių, kai šliaužioja, kai kiša į burnytę žaisliukus ar kitus daiktus...

 

  • Mano mažytė ima čiulptuką, ir aš labai džiaugiuosi, nes kiek žinau pavyzdžių, kur vaikiukai neima ir blogai miega, jų neįmanoma nuraminti viešoje vietoje. Naktį tereikia įdėti čiulptuką ir miega toliau, nespėji nei pati atsibusti, nei ji. 

 

Štai tokias nuomones apie čiulptukus išsakė "Mamyčių klubo" forumietės. Gal kažkuriuo klausimu nesutinki ir turi savo nuomonę?

 

Taigi, ką manai Tu?

 

Kūdikio kraitelio projektą pristato EUROVAISTINĖ!

www.eurovaistine.lt

3