Akušerė Ieva: Visuomet verta grįžti prie žindymo

Akušerė Ieva: Visuomet verta grįžti prie žindymo

28. Aug 2017, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Turite klausimų specialistams - rašykite čia http://www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt

Iš Agnės laiško:

Laba diena. Auginu 4 mėn. dukrytę. Pirmosiomis dienomis "paslydom" ir davėm buteliuką. Dėl žinių apie žindymą stokos jį duodavome užklupus sunkumams. Ir tai tęsiasi iki šiol. Nebežinau, ar dar stengtis sugrįžti prie krūties ar nebekankinti nei vaiko, nei savęs ir duoti vien mišinuką. Ji krūtį ima tik mieguista. Didžiąją dienos dalį būna irzli. Naktį tai pat nerami ir dažnai ima krūtį. Tiek aš, tiek vyras pavargome jau. Vaikas nuolat ant rankų arba sūpuojamas ant gimnastikos kamuolio. Kaip palengvinti mažylei kūdikystę ir kaip mums pasiilsėti?

Atsako žindymo specialistė, akušerė ir tėvystės mokyklos „Gandro lizdas“ įkūrėja Ieva Girdvainienė:

Žindymas kūdikiui patenkina ne tik maisto medžiagų poreikį, bet ir saugumo bei prieraišumo jausmus. Jūsų atveju, mažais žingsneliais verta grįžti prie žindymo.

Duokite krūtį kaip pirmo pasirinkimo variantą, tuomet kai mieguistas, o naktį leiskite būti šalia jūsų. Jeigu po žindymo kūdikis vis tiek neramus - tuomet nešiokite, supkite vežimėlyje, tačiau neskubėkite duoti buteliuko.

Jums būtina susitikti su žindymo konsultantu ir susidaryti dienotvarkę. 

Sėkmės.

Sauskelnės naujagimiams HUGGIES® ELITE SOFT pagamintos iš unikalių, minkštų, kvėpuojančių medžiagų su mikroporomis, kurios ir leidžia odai kvėpuoti!

20170601191655-63855.jpg

Džiaugsimės, jei išbandysite naują platformą "Akušerė skuba į pagalbą"!