5 patarimai "žaliai" mamytei

5 patarimai "žaliai" mamytei

02. Dec 2011, 08:00

Gimus vaikučiui, rodos, turėtų aplankyti pilnatvė.

 

Deja, tokia jau mūsų, moterų, prigimtis, kad dažnai užplūsta ir blogos mintys, ir bejėgiškumas, ir noras... pabėgti nuo namuose laukiančių rūpesčių ir atsakomybės. Pirmieji kūdikio gyvenimo metai - patys sunkiausi, ypač, kai mama augina pirmąjį vaikutį.

 

Gal padės štai šie mūsų 5 patarimai „žaliai“ mamytei

 

  • Atminkite, kad pirmieji vaikučio metai turi vos 365 dienas, kurios prabėgs labai greitai ir jau niekada nebesugrįš. Ne „net“, o „vos“ 365. Moterims, kurios iki gimdymo gyveno aktyvų gyvenimą ir kopė karjeros laiptais, reiktų suprasti, kad vieneri metai be darbo – dar ne pasaulio pabaiga. Jūs tikrai spėsite „prisivyti kolegas“ darbe, o štai vieneri metai mažyliui – labai daug. Nuo bejėgio mažuliuko pirmosiomis dienomis iki vaikščiojančio ir „ma-ma“ sakančio žmogeliuko sulaukus vienerių metukų.

 

  • Neužsikraukite ant pečių visko – vaiko priežiūros, namų ruošos, valgių gaminimo tris kartu per dieną. Esant galimybei, naudokitės artimųjų – vyro, mamos, draugių pagalba. Gurmaniškų vakarienių ruošimą, kuris trunka mažiausiai kelias valandas, atidėkite „geresniems laikams“.

 

  • Įvardinkite gyvenimo prioritetus šiais, pirmaisiais vaikučio gyvenimo metais. Viskas, kas gali palaukti, tegul palaukia – vonios remontas, nauji mezginiai ir panašiai. Tuomet žaidžiant su mažyliu galvoje nesisuks mintys, kad „to nepadariau“, „ano neužbaigiau“.

 

  • Norite geriau suprasti savo mažylį? Pasistenkite įsivaizduoti save jo vietoje. Sunku? Pabandyti galima! Tarkim, jei jūsų vaikiukas ropoja, pabandykite ir jūs keturiomis apeiti visą butą. Pamatysite, kokie pavojai ir kliūtys yra mažylio kelyje, pajausite, kaip pasaulis atrodo žvelgiant „iš apačios“.

 

  • Gyvenimas eina pro šalį? Negi tikrai? Dažnai mamos skundžiasi, kad pirmaisiais metais be sauskelnių ir tyrelių nelabai ką mato, o nauja suknelė taip ir lieka kyboti nė karto neapsirengta. Žinant, kad pirmaisiais gyvenimo metais vaikučio smegenys itin aktyviai vystosi, ir dėl šios priežasties jam tikrai nepakenktų nauji vaizdai ir įspūdžiai, išsiruoškite kur nors. Į svečius pas draugę, į parką. Pagaliau, didžiuosiuose miestuose yra vietų, kur laukiamos mamos su mažais vaikais – kavinės, kino seansai, skirti mamoms su kūdikiais ir panašiai. Tada gal pravers ir suknelė?...

 

Mamyčių klubas

02. Dec 2011, 16:52

Šaunūs patarimai ir teisingi 😀 gyvenimas sulaukus mažylio tik dar labiau tampa spalvingesnis ir kai nori viską spėji, ne tik apie sauskelnes suktis 😀 laikas bėga taip greitai, kad nejauti kaip praeina ir dveji metai 😀