10 patarimų, kad maudynės būtų smagios

10 patarimų, kad maudynės būtų smagios

30. Jun 2012, 07:00

Kiekvienas kūdikis yra asmenybė – vienam maudynės – smagiausias dienos ritualas, kitas verkia vos pajutęs vandenį. 10 patarimų, kad maudynės būtų smagios.

 

1.Nemaudykite naujagimio pirmą dieną parsivežę iš gimdymo namų. Jam ir taip užtenka streso dėl pasikeitusios aplinkos, todėl jei galima, atidėkite maudynes kitam vakarui.

 

2.Jeigu jaučiatės nedrąsiai maudydama kūdikį, pasikvieskite ką nors į pagalbą. Vyrą, močiutę ar draugę – kuri sugeba išlikti šalta ir rami rankose laikydama mažą kūdikėlį. Kaip ir gyvendamas pilvelyje, mažylis yra jautrus jūsų nuotaikai, tad pajutęs, kad drebate jūsų balsas, virpa rankos, jis irgi gali sunerimti.

 

3.Kad mažyliui būtų maloniau, įtieskite į vonelę įklotą – iš kempinės, medžiagos. O jei neturite specialaus, tiesiog perlenkite vystyklą ar rankšluostį ir įtieskite į vonelę. Liestis su audiniu daug maloniau negu su plastmase.

 

4.Nepersistenkite naudodama kosmetiką. Pirmaisiais mėnesiais išvis gali užtekti tik vandens ir kartais – muilo. Vonios putos, želė, šampūnai ir prausikliai gali dirginti mažylio odą ir sukelti alergiją.

 

5. Vakarais jaučiatės pervargusi ir nebesinori nieko? Maudykite kūdikį dieną arba ryte. Tikrai nėra taisyklės, kad reikia maudyti būtinai vakare, tiesiog pastebėta, kad daug kūdikių po to ramiau ir giliau miega naktį. Tačiau jeigu jums patogu, maudynes galite rengti bet kada.

 

6.Pirmaisiais mėnesiais nemaudykite kūdikio ilgiau negu 10-15 minučių. Tai nėra koks nors įstatymas, tiesiog naujagimis gali sušalti ar pervargti.

 

7. Po maudynių kūdikį įvyniokite į didelį ir minkštą rankšluostį. Naujagimiui patogus rankšluostis su gobtuvu. Kruopščiai nušluostykite (ne trinkite, o švelniai tapšnokite) visą kūną ir raukšleles.

 

8. Pirmaisiais mėnesiais maudynių žaisliukai nereikalingi, kai kūdikis ūgteli ir susidomi jais, paįvairinkite maudynes jais. Tegul maudymasis vaikui asocijuojasi su maloniais įspūdžiais, emocijomis.

 

9. Maudykite kūdikį 2 -3 kartus per savaitę. Žinoma, jeigu norite, galite ir dažniau, ypač jei tai vasarą ir kūdikis prakaituoja.

 

10. Išnaudokite maudynes bendravimui su kūdikiu: kalbinkite jį, myluokite, susikurkite tam tikrą ritualą, pavyzdžiui, dainelę ar eilėraštuką, kurį sakysite kaskart, maudydami jį. Po kiek laiko mažylis pats lauks jo, ir tai suteiks jam daug smagių akimirkų.

 

Ar Tavo mažylis mėgo maudytis nuo pirmų dienų? O gal tekdavo gerokai paplušėti?

gintarerei gintarerei 30. Jun 2012, 09:37

megsta nuo gimimo,tik mums su teciu reikejo atrasti idealias salygas jam 😀

30. Jun 2012, 09:15

mego nuo gimimo ir iki siol labai megsta. Supyksta istraukti is vandens 😃

laurora laurora 30. Jun 2012, 08:39

maudytis labai mego, bet kai tik istraukiu is vandens...koks rekimas budavo ☹