10 Jonuko diena: pirmasis išėjimas į lauką

10 Jonuko diena: pirmasis išėjimas į lauką

31. May 2012, 09:00 gintarerei gintarerei

 

Gegužės 25 d. Jonukui jau 10 diena. Kaip greitai bėga tos dienos.

 

Šiandien didžioji išėjimo į lauką diena. Aišku, galėjome eiti ir anksčiau, tačiau kažkaip norėjome, kad Jonukas visiškai apsiprastų su namais, o ir mes jau sustiprėję ir ramesni galėjome ramiai pasivaikščioti.

 

Išsitraukėme Jonuko „ratus“ ir pirmą kartą juos išbandėme. „Ratai“ rieda tikrai neblogai, tik dar mamai reikės išmokti jais geriau laviruoti. Jonukas lauke miega kaip angeliukas, saulytė džiugina, o aš pagaliau po 10 dienų įkvepiu gaivaus oro.

 

Pasivaikštome 30 minučių ir pasigrožime gamta tarp blokinių namų :) Aišku, tai nėra toks malonumas, kaip kaime, bet visgi džiaugiuosi, kad turime pakankamai izoliuotą nuo gatvių ir pakankamai žalią ir didelį bei ramų kiemą.

 

Sūnelis pramiega visą laiką lauke ir dar pusantros valandos po jo, taigi nusprendžiame, kad saulė ir grynas oras jam į naudą.

 

Pastebime, kad Jonukas vis daugiau ir daugiau būdrauja ir nemiega taip ramiai, kaip pirmomis dienomis. Jam jau darosi įdomi aplinka, daug stebi, galvytę kelia ir dairosi. Smagu žiūrėti...

 

Po pietų, į pavakarę miegas vėl pasidaro neramus, sūnelis daug stena. Vėl įtariame pilvuko pūtimą. Kiekvieną atsibudimą darome pilvuko masažą, mankšteles su kojytėmis (prispaudžiame prie pilvuko ir atleidžiame), šildome pilvuką vyšnių kauliukų pagalvėle ir tik apie 22 val. Jonukui pavyksta visiškai pasituštinti ir visiškai „išsipurpinti“.

 

Šiandien vyksta trečiosios Jonuko maudynės. Nusprendžiame maudyti kas 3-4 dieną, kadangi turime bėdą – mūsų namuose labai kietas vanduo, geležies kiekis vandenyje viršija normą net daugiau nei dvigubai, o toks vanduo labai labai sausina odą. Taigi, kiekvieną vakarą tik apiprausiame ir apvalome sūnelį, o kas 3-4 dieną maudome.

 

Šį kartą maudymas persikelia į kambarį. Čia esant daugiau vietos viskas vyksta žymiai greičiau ir patogiau, tačiau Jonukas daug verkšlena. Gali būti, kad įpylėme per mažai vandens į vonelę, o gal dar kažkas...visgi neskubame daryti išvadų ir vis tikimės, kad maudynės sūnui patiks! Mes jau įgudę, todėl ilgai netrunkame.

 

Po maudynių Jonukas užmiega angeliuko miegu ir naktis praeina ramiai.

 


Skaityk naujagimio dienoraštį šimtą dienų, dalinkis patirtimi, skaityk ekspertų patarimus ir laimėk ypatingas Huggies Newborn sauskelnes su drėgmės indikatoriumi bei specialia iškirpte bambutei

 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

ausryte12 ausryte12 31. May 2012, 23:12

Idomu skaityti, linkiu , kad pilvuko bedeles greiciau pasibaigtu 🌷 kaip dziaugiuosi, kad mes neturejome tokiu bedeliu 😀 truputeli gal ir budavo putimas, bet pakadavo vaika paguldyti ant pilvuko, prispausti kojytes po pilvuku ir purpt purpt dujos iseidavo, bet ko gero, kad jau vaikui tuo metu buvo daigiau nei menuo.

31. May 2012, 09:47

mes irgi lauke galedavom vaikscioti ir vaiskciot,miegodavo kaip tuze 😀