Žindant skauda krūtinę: kaip sau pagelbėti?

Žindant skauda krūtinę: kaip sau pagelbėti?

25. Apr 2017, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ką daryti, kai skausminga krūtinė? Kaip elgtis, kai krūtys perpildytos pieno? Sulaukiame daug klausimų apie žindymą. Neseniai savo situaciją papasakojo mama Daniela apie laktostazę, kaip palengvinti krūtinę, kad nebedaugėtų pienelio? Klausimą atsakė akušerė Ieva Girdvainienė.

20170410120939-92305.jpg

Šiandien plačiau aptarsime situaciją, esant skausmingiems krūties speneliams žindymo metu. Konsultuoja žindymo skatinimo veikla užsiimančios organizacijos „Pradžių pradžia“ konsultantė, mama Asta:

Ji žindomam kūdikiui nustatyta pienligė, greičiausiai ją turi ir mama. Kaip tai sužinoti? Iš skausmingų krūtų spenelių. Žindyti esant pienligei tikrai galima ir reikia. Tačiau visais atvejais būtina kartu gydyti ir mamą, ir vaiką.

Spenelius reikėtų 2-4 kartus per dieną po maitinimo ištepti antigrybeliniu tepalu, o prieš maitinimą jį nuplauti.

Vaikui – toliau tęsti gydymą pediatro paskirtu tepalu. Jei vaiko užpakaliukas išbertas, grybelis jau perėjo per virškinimo sistemą – reikėtų ir užpakaliuką tepti antigrybeliniu tepalu.

Po maitinimo nuplaukite spenelius švariu vandeniu ir leiskite jiems išdžiūti ore. Jei naudojate liemenėles įklotus, keiskite juos po kiekvieno maitinimo (medžiaginiai įklotai turėtų būti išskalbti karštame vandenyje).

Jei naudojate čiulptukus, buteliukus ar kitus guminius pakaitalus (arba pientraukį), rekomenduojame jų atsisakyti arba virinkite juos kiekvieną dieną karštame vandenyje dvidešimt minučių.

Kruopščiai laikykitės higienos: dažnai plaukite savo ir kūdikio rankas, skalbkite patalynę, rankšluoščius ar vystyklus karštame vandenyje, o vaiko į burnytę kišamus žaislus išplaukite su muilu ir gerai išskalaukite.

Pasitaiko, jog pienlige susergama po ilgesnio antibiotikų kurso vartojimo, sutrikus organizamo rugščių/šarmų pusiausvyrai. Tam, kad jūsų organizme atsistatytų grybelio ir gerųjų bakterijų pusiausvyra, galite papildomai pavartoti gerųjų bakterijų bei sumažinti cukraus ir pieno produktų vartojimą.

Džiaugsimės, jei išbandysite naują platformą "Akušerė skuba į pagalbą"!

20170419102305-89086.jpg