Šįkart mama Živilė nori pasidalinti aštraus troškinio receptu, tačiau tiems, kas nemėgsta aštriai, taip pat siūlo išeitį.
Sudėtis:
300 g kiaulienos-jautienos faršas
bulvės
1 nedidelė raudonoji paprika
2 aštriosios paprikos
brokolis
1 svogūnas
poras
1 nedidelė morka
2 sk. česnako
pomidorų padažas
maltos mėsos prieskoniai
pipirai (čili, juodieji, aštrieji)
druska
daržovių sultinys.
{pic:1}
Paruošimas
Nuskutame bulves ir supjaustome labai plonais griežinėliais į molinį indą, kuriame ir troškinsime. Bulvių kiekis turi sudaryti pusę indo. Į tą patį indą suberiame šiek tiek pakepinto faršo.
{pic:2}
Supjaustome smulkiai svogūną, morkas, česnakus, porus, brokolius, paprikas ir viską suberiame į tą patį molinį indą. Įdedame juodųjų pipirų, druskos, daržovių sultinio pagal skonį.
{pic:3}
Tuomet įkaitiname orkaitę iki 220-250 laipsnių. Užviriname vandenį. Verdantį vandenį supilame į molinį indą, kol apsems turinį. Indą uždengiame dangčiu ir pašauname i orkaitę. Troškiname apie 2 val. Prieš pabaigą išimame indą, patikriname ar suminkštėjo daržovės, įpilame pomidorų padažo (jis gali būti aštrus arba paprastas) ir vėl pašauname 20 min.
Šį troškinį galima pagardinti tarkuotu sūriu! Tie, kurie nemėgsta aštrių patiekalų, nedėkite aštriųjų paprikų ir pipirų, naudokite klasikinį arba pikantišką pomidorų padažą ar kečupą.
Skanaus!
Živilė Gibiežaitė – Bagdonienė
PATARIMAI. Troškiniui galima pasirinkti mėsą, kokia jums patinka. Be to, galima naudoti ne tik faršą, bet ir nemaltą mėsą, kurią reikėtų supjaustyti mažais kubeliais ir šiek tiek apkepinti. Taip pat galima dėti dar daugiau daržovių, pavyzdžiui žiedinių kopūstų, paprastą kopūstą, taip pat galima dėti ir pačių pomidorų (prieš tai reikėtų nuimti pomidorų luobelę). Šį troškinį galima gaminti ir ant viryklės. Troškinant orkaitėje, būtinai naudokite molinius indus. Geriausia naudoti mažus molinius indus, skirtus vienam asmeniui. Nepersistenkite pildami vandenį ant daržovių. Vanduo turi tik šiek tiek apsemti, nes kitaip, troškinimosi metu orkaitėje gali išbėgti vanduo. Be to, troškinys bus per skystas.
labai grazi nuotraukyte
o stikliniuose induose ar ne tas pats gautusi?
nu niekaip nenusiperku tu puodel;iu, kad galeciau pasidaryti toki troskini...
neteko pagaminti, nes nezinojau issamaus recepto, reiks pabandyt dabar, gal pavyks, tik gaila kad spec indelis pas mus tik vienas, bet bandymams pakaks, ji pirkau del grozio ir stovi nepaliestas...
reiks pabandyt pasigamint 😉
mes kartais net kugeli kepam tokiuose indeliuose, labai skanu is ju valgyt 😀
aciu uz receptuka😀
taip receptas labai skanus, as tik darau su bulvem kopustais ir farsu o ant virsaus baigiant tusintis dedu suri 😀 labai patinka visiems 😀 o indelius ir pirkau norfoj regis 10 lt. kainavo vienas indelis, verta isigyti ir kartais paivairinti meniu siuo receptu 😀 dekui zivilei kad priminei recepta 😀
Skanumėlis, kartas nuo karto ir mes taip gaminam 😉
skanu 😀
labai gardu, astriai pati nemegstu, taciau vyras dievina astruma😀
aciu uz pamoka 😉 liuks seip nezinojau sito.. va protingesne patapau 😉
dovilee pati esu dirbus su moliu patikek si uoliena yra labai gyva turi savo energetika ,moliniam inde nedgi ilgiau issilaiko siluma 😀 o tai ir duoda savo skoni 😉
nu jauciu durnas klausimas,bet kodel molinian inde skaniau? :>
o tai super , aciu,uz patarima reiks nusipirkt,nes tokiuose indeliuose net paprasciausia sriuba ar siupinys labai skaniai isitroskina!!!
skanu turetu but, mama panasiai gamindavo, gaila ,kad neturiu puodeliu tokiu, gal zinot kur yra tokiu pirkt?
skaniai atrodo 😀
atrodo puikiai tik vat gaila kad mano seima paprikos nemegsta...😉
nu darysiu 😀 tik norejau paklaust, kuo galima ta molini inda pakeist?
skaniai atrodo!!!