VIDEO receptas: Čirviniai Užgavėnių blynai su moliūgais ir špinatais

05. Mar 2019, 07:14 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Žinoma, šiuos Užgavėnių blynus, kurių receptą mums atskleis knygos "Mažylio receptai" autorė Jurgita Surplienė, galima kepti bet kuria proga. Jie tiks ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar vakarienei, nes yra gardūs, sotūs, o svarbiausia - sveiki.

Kaip ir visiems blynams, šiems reikės:

Špinatai – ne tik suaugusiųjų, bet ir mažylių virtuvės stebuklas. Juose yra lengvai virškinamų baltymų, daug C, K, E, B grupės vitaminų, foliorūgšties, geležies, kalio ir kalcio. Tad drąsiai jais skaninkite ne tik blynus, bet ir tyreles ar kitus patiekalus.

Jurgita blynus stengiasi kepti ne iš paprastų kviečių miltų, o speltos miltų. Tai viso grūdo, kurio maistingos medžiagos nepražūva.

Taip pat šeimininkė pataria blynus vaikams paskaninti pačiais įvairiausiais produktais: špinatais, moliūgais, kurių galite prisišaldyti dar rudenį, kokosų drožlėmis, uogomis, obuoliais, varške.

"Mes blynus prisotiname visokiais sveikiausiais produktais, kad valgytume ne tik miltus, kiaušinį, vandenį ar pieną, bet kad būtų gausu naudingų medžiagų, mineralų ir vitaminų", - pasakojo Beno ir Jokūbo mama.

Mieliniai blynai - Jurgitos šeimos Užgavenių tradicija. Mat dar močiutė jai sakydavo - valgyk daug mielinių blynų ir nesirgsi: "Dabar jau žinau atsakymą. Juk mielės turi daug teigiamų dalykų - antibakterinių ir antivirusinių savybių, stiprina imunitetą, nes turi B grupės vitaminų".

Blynus, anot Jurgitos reikia valgyti tokius, kad nuo jų pilveliai ne apsunktų, bet gautų naudintų medžiagų. Tad jeigu nutarėte kepti mielinius blynus, pieną tešlai reikia kiek pašildyti.

Štai ir sveikuoliškas Šreko blynas :)

O kada vaikučiui duoti paragauti pirmojo blyno?

Pasak Jurgitos, blynų mažylis gali ragauti  jau tuomet, kai sodinamas su šeima prie bendro stalo, bet blynukai turėtų būti kuo sveikesni. Ne kepti keptuvėje su daug riebalų, bet, pavyzdžiui, kepti širdelių blynus su trupučiu kokosų aliejaus. 

Na ir štai blynas su moliūgais, su kuriais jie praturtėja vitaminu A, geležimi, beta kartenu, ląsteliena ir yra šiek tiek gelsvai oranžinės spalvos.

Tad linksmų, sočių ir trukšmingų Užgavėnių - kad pavasaris neužtruktų ir saulė džiugintų vis dažniau :)

 

20190130111700-42483.jpg