Verslios mamos Ligitos noras kurti žaisliukus užaugo kartu su pilvuku

Verslios mamos Ligitos noras kurti žaisliukus užaugo kartu su pilvuku

13. Oct 2015, 13:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Daugelį moterų verslui įkvepia motinystė. Taip atsitiko ir Ligitai Balsytei, kuri „Burbules“ www.facebook.com/Burbules žaislus pradėjo siūti besilaukdama pirmojo vaiko. O ir versliuko pavadinimas susijęs su tuomet dar pilve gyvenančiu sūneliu.

20151013105357-48837.jpg

- Kaip kilo idėja siūti žaisliukus ir jais prekiauti? Kodėl daugiausiai meškučius?

- Visko pradžia yra labai ir net labai banali :) Augant pilvukui užaugo noras ir prie siuvimo mašinos sėsti. Be to nemėgstu plastmasinių ir ryškių žaislų, o natūralių spalvų ir medžiagų nėra didelio pasirinkimo. Kadangi buvo visai smagu gaminti, tad ir keliems draugų vaikučiams dovanų pasiuvau. Pastarosios dovanos ir mamų atsiliepimai buvo didelis paskatinimas pradėti savo versliuką. Manau, kad kiekvienas vaikutis vaikystėje turi turėti bent vieną meškiną, kuris jį labai mylėtų ir dalintų drūtus meškiniškus bučkius. 

- Kaip gimė pavadinimas?

- Tiesą sakant, su pavadinimu teko ilgai sukti galvą, kol galiausiai pavadinau taip, kaip vadinom pilvuke augantį sūnelį.

- Kokias ir kur perkate medžiagas? Kiek užtrunka pasiūti žaislą?

- Pagrindinis Burbules audinys yra drobė. Kadangi savo pirkimo kiekiais esu mažmenininkė, tenka suktis per įvairias parduotuves ir ieškoti tinkamo drobinio audinio, nes reikia smulkaus ir kuo tankesnio, kad žaislų “viduriukai” nesugalvotų po pasaulį pasidairyti. Namie lakstant aktyviam mažyliui darbo laikas ribotas, bet kartais pavyksta prie siuvimo mašinos ir dviese padirbėti. Bet kokiu atveju ties vienu meškinuku nuo A iki Z praleidžiu kelias valandas. 

20151013105553-45140.jpg

- Kaip reklamuojatės? Kokia reklama geriausiai pasiteisina ir kokia ne?

- Kadangi pagrindiniai mūsų žaislų namai yra facebook’as, reklamą skleidžiu per jį. Jungiuosi prie įvairių grupių ir dalinuosi žaislų naujienomis. Labai daug naujų draugų sulaukėme nusipirkę facebook reklamą, išaugęs užsakymų kiekis parodė, kad ji pasiteisina. Dalyvavimas mugėse taip pat yra didelė reklama, bet spėjome tik vienoje sudalyvauti.

- Kokiomis progomis dažniausiai perka jūsų žaisliukus?

- Progų dovanoti mielus dalykus brangiems žmogučiams galima visada sugalvoti, bet pagrindinės lieka didžiųjų švenčių, gimtadienių, lankynų, dantukų dygimo (žaislai su vyšnių kauliukais).

- Kas pačiai labiausiai patinka šioje veikloje ir kodėl?

- Labiausiai patinka bendrauti su klientais, nes čia niekada nebus vienodų situacijų :) Taip pat smagu kurti naujus žaislus. 

20151013105618-26322.jpg

- Ar tai jūsų pagrindinis darbas? Ką dirbate ar dirbote anksčiau?

- Dabar pagrindinis mano darbas būti mama, o iki gimstant dirbau teisininke valstybinėje įstaigoje, tad su siuvimu ar verslu neturėjau nieko bendro. Dabar laukiamės antro mažylio, tad motinystės atostogos dar prasitęs.

- Kokie ateities planai ir svajonės?

- Aktyvią prekybą pradėjau šiais metais ir, manau, puikiai sekasi, pernai tokiu metu nebūčiau drįsusi pasvajoti, kad mano žaislai bus 5 parduotuvėse. Didžiausia svajonė yra sukurti didelius žaislų namus, kuriuose apsilankęs kiekvienas vaikas rastų sau draugą.

20151013105639-76205.jpg

- Papasakokite apie sūnų. Kaip jis vertina jūsų veiklą? Gal kaip prisideda?

- Namie auga tikras vaikinas, kuriam smagiausia yra lakstyti, laipioti, o ne su žaislais žaisti :) Kadangi rugsėjį švęs savo antrą gimtadienį, tad didžiausia pagalba yra naujų modelių bandymas ir mano siuvimo mašinos negadinimas.

- Kaip sekasi suderinti šią veiklą su motinyste?

- Nėra lengva viską suderinti, bet kai yra didelis noras gaminti, pavyksta. Iššūkis bus, kai gims antras mažylis.

 Ačiū už pokalbį!

Ligitos kurtus "Burbulės" žaisliukus galite rasti www.facebook.com/Burbules

20151013105629-41738.jpg