Versli mama Laura, augindama dukras, pradėjo kurti drabužius mergaitėms

Versli mama Laura, augindama dukras, pradėjo kurti drabužius mergaitėms

16. Jun 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

"Verslios mamos" rubrikos viešnia - mama, kurią pristatyti vienu apibūdinimu sunku. Laura Stainytė-Auškalnienė yra patyrusi sportininkė motorlaivininkė, kuri neseniai nusprendė atgaivinti vaikystės pomėgį - siuvimą ir pradėjo kurti drabužius "Dame" www.facebook.com/Dame.apranga

20150615202457-10480.jpg

- Siūti pradėjote paauglystėje - ką tuomet kurdavote?

- Dar būdama vaikas tiksliai žinojau ko noriu, o noriu iš gyvenimo aš daug.  Pirmasis mano rūbelis buvo skirtas mylimiausiai lėlytei Onutei. Matydama mano nenuvaldomą norą siūti draugė pasiūlė lankyti siuvimo būrelį. Kol bendraamžiai draugai kieme statė pilis, aš su didele šypsena veide, mažutėje siuvimo klasėje, smagiai leidau vaikystę. Tačiau, mano gyvenimas, iššūkis man pačiai. Laikas bėgo, poreikiai augo ir visai netikėtai savo aistras perdaviau greitaeigiams laivams. Sakysite tai neįmanoma, bet pasikartosiu, aš juk jau vaikystėje žinojau ko noriu.  Vasaros lėkė nenuvaldomai, adrenalinas, greitis, varžybinis jaudulys mano širdelėje puikiai derėjo su menu, nes "kaifavau" nuo to, kad išlipusi iš adrenalino kupinų varžybų, dar pilna jaudulio griebdavausi siuvimo mašinos. Tokiais momentais gimdavo ir naujo drabužėlio maketas. Toks adrenalino proveržis mane įkvėpdavo kūrybai. Gali jums atrodyti tai neįmanoma, bet mano nuomone, tai pats tobuliausias kūrybingumo kompleksas. 

- Kaip kilo mintis kurti drabužėlius vaikams?

- Kaip ir kiekviena mama, laukdama  savo pirmo kūdikėlio, labai kruopščiai rinkau kraitelį. Gal Jums bus ir juokinga, bet išvaikščiojusi beveik visas parduotuves nieko neradau, visi drabužėliai buvo kitokie: pūsti, spalvoti, margi, be gyvybingumo. Savo vaikus rengti norėjau ne kitokiais, tačiau su meile kurtais drabužėliais, kurie ne tik puoštų, bet būtų patogūs, skatintų kūrybingumą, saviraišką. Norėjosi, kad drabužėlis neužgožtų vaiko.

- Pirmiau sukūrėte keletą modelių ir startavote ar pradėjote nuo vieno vis plėsdama pasiūlą?

- Kadangi auginu dvi mergytes, skirtingo amžiaus, charakterio ir poreikių iškart sukūriau dvi suknytes. Jos mažosioms buvo siūtos pirmojo gimtadienio proga. 

20150615202711-90964.jpg

- Ko reikėjo šio verslo pradžiai?

- Stipraus sukrėtimo, gerąja prasme (juokiasi). Du mažamečiai vaikai, kurie nenuvaldomai sukasi aplinkui, privertė mane susimąstyti. Labai norėjau padaryti kažką tokio, kas nudžiugintų mus visas. Staiga prisiminiau savo senąją siuvimo mašiną ir širdies tonusai pakilo iki dangaus. Kad būtumėte matę, kaip mažosios rankutės lietė pirmąjį medžiagos gabalėlį. Vyras namuose nebeprašė vakarienės, mes visi džiūgavom ir su naujomis suknutėmis šokome šeimos laimės šokį.

- Siuvate pati ar samdote siuvėjas?

- Su laiku poreikiai auga ir nebesuspėju savo kūrybos įgyvendinti  viena, todėl  turiu kruopščią ir labai mylinčią savo darbą pagalbininkę.

- Iš kur atkeliauja audiniai? Kiek atsargų jų reikia? 

- Audinius renku itin atidžiai, todėl jų tenka ieškoti po visą pasaulį  - Vokietiją, Italiją, Ameriką ir kitas šalis. Medžiagų atsargomis užversti visi namai, jų dar rastumėte ir mano automobilyje (kvatoja). 

- Ar rašėte verslo planą? Kodėl?

- Šiuo metu šis darbas neturi konkretaus plano, nes jo pagrindinė sudėtis yra jausmas, meilė ir šiluma. To neįdėsite į jokią "Excel" lentelę. Kai jausmai nurims, mažos medžiagėlių skiautelės suguls į savo stalčiukus, aš būtinai parašysiu verslo planą, nes turiu ekonominį ir marketinginį išsilavinimus.

20150615202734-39490.jpg

- Ar asortimentas skirtas tik mažosioms damoms? 

- Kaip tik šiuo metu yra kuriami drabužiai damučių mamytėms.

- Kaip kilo pavadinimas DAME? 

- Pavadinimą sugalvojo dukra. Maivydamasi prieš veidrodį su naująją suknyte pasakė: –Mamyte pažiūrėk kokia graži aš, kaip Dama!

- Ar galvojate apie užsienio rinkas?

- Manau, būtų nuostabu jeigu mano drabužėliais galėtų džiaugtis viso pasaulio damutės.

- Ar pardavinėjate Etsy.com?

- Taip, keletas drabužėlių jau pasiekė ir Etsy.com 

20150615202751-20119.jpg

- DAME drabužėlių jau galima rasti ir shopspy.lt tinklalapyje - kaip atsidūrėte ten? 

- Ieškodama nišos, kur galėčiau realizuoti savo kūrinius radau ir shopspy.lt  tinklaraštį. Parašiau jiems laiškelį ir su džiaugsmu jie priėmė mus į savo kompaniją.

- Gal kažkur jau galima "gyvai" pamatyti drabužius? 

- Šiai dienai mūsų drabužėlius galite rasti Klaipėdoje, tačiau turiu viziją, kad greitu metu galėsite mus pačiupinėti ir kituose miestuose.

- Ar žadate kurti tikrą parduotuvę?

- Tai didžiulė svajonė ir aš šventai tikiu, kad svajonės turi tendenciją pildytis. Todėl manau, kad vieną dieną tai įvyks.

- Ar planuojate atidaryti elektroninę? 

- Taip, elektroninė parduotuvė, visai netrukus bus atidaryta.

20150615202804-90594.jpg

- Kiek dar žmonių darbuojasi ir prisideda prie DAME?

- Prie mano svajonių išsipildymo prisideda labai daug nuostabių žmonių, tačiau svarbiausios yra tos keturios mažosios pėdutės ir vyro palaikymas bei tikėjimas tuo, ką aš darau.

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek metų ir kaip sekasi suderinti verslą su motinyste?

- Turiu dvi dukrytes: didžiajai 3 metukai, mažajai 1,6 metukų. Esu joms be galo dėkinga, nes jos privertė mane sugrįžti į vaikystę, svajones. Labai pykstu, kai kas nors paklausia ar įmanoma suderinti motinystę su verslu. Tai neįmanoma, nes motinystę papildo verslas, o verslą išpildo motinystė.

- Vaikiškų drabužių kūrėjų dabar labai padaugėjo - ar nebijote konkurencijos? Kuo žadate išsiskirti?

- Aš labai mėgstu konkurenciją, ji nuo pat vaikystės vertė mane neužmigti ant laurų, sportinėse varžybose konkurencija privertė mane aplenkti ne vieną kitos šalies čempioną, o Europos čempionate iškovoti  bronzos medalį. Todėl ir į drabužių kūrėjų konkurenciją aš žiūriu labai teigiamai. Kuo daugiau konkurentų,  tuo didesnius reikalavimus keliu sau. Mūsų išskirtinumas yra tai, kad ,,Dame“ kurti drabužiai yra pripildyti gerų emocijų, šilumos ir nuoširdaus vaikų juoko.

- Kokius įgūdžius norite patobulinti šio verslo vystymui? 

- Savo gyvenime, aš kiekvieną dieną kažko mokausi, gilinu siuvimo įgūdžius. Nuo rudens planuoju pradėti mados verslo studijas.

20150615202824-11512.jpg

- Kokia jūsų pagrindinė profesija? 

- Šiuo metu dirbu pardavimo vadove vienoje įmonėje.  Bijau prognozuoti, kadangi mano gyvenimas yra iššūkis man pačiai. Tačiau tiksliai žinau, kad mano ateitis yra vienaip ar kitaip susijusi su kūryba ir jos įgyvendinimu.

- Kas sunkiausia buvo pradedant savo verslą? 

- Sunkiausiai pradedant savo verslą yra jį PRADĖTI (juokiasi). Labai ilgai analizavau savo gebėjimus, norėjau, kad drabužiai būtų nepriekaištingos kokybės.

- Kokių smagiausių pagyrimų sulaukėte? 

- Didžiausias įvertinimas man yra tas, kai mamytės parašo ar paskambina skųsdamosis, kad savo damutėms nebegali uždėti kitų drabužių.

Ačiū už pokalbį!

DAME drabužius galite rasti www.facebook.com/Dame.apranga

20150615202841-14991.jpg