Versli mama Gabrielė svajones įgyvendino įkūrusi kelionių agentūrą

Versli mama Gabrielė svajones įgyvendino įkūrusi kelionių agentūrą

06. Aug 2013, 15:05 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Šią savaitę verslios mamos rubrikos svečiuose - Gabrielė Štaraitė, kuri pomėgį keliauti pavertė verslu, o tai pradėjo dar būdama motinystės atostogose. Dabar keliauja ne tik ji, bet ir jos dukrytės Sofija ir Adelė. 

20130806090546-12657.jpg

Kaip ir kada kilo mintis pradėti organizuoti keliones? Kaip vyko pati pradžia?

Keliones pradėjau organizuoti pati sau ir savo draugams. Ne kartą teko keliauti 6 ar 8 žmonių grupelėmis. Išėjusi motinystės atostogų po metų metų sukūriau asmeninį tinklapį skirtą savarankiškų kelionių planavimui. Vėliau internetu susipažinau su viena Indijos kelionių agentūra ir padėjau jiems žengti į Lietuvos rinką - kūriau lietuviams tinkamus maršrutus, bendravau su klientais. Vis dėlto, po ketverių metų "atostogų" grįžau į savo buvusią darbovietę, banką. Bet kelionių ir savarankiškos veiklos bacila jau buvo per daug "įsisenėjusi" - nepraėjus ir metams kartu su dviem partnerėmis įsteigėme kelionių organizatorių "Travel Planet".

Kas yra "Travel Planet" ir kuo jūs skiriatės nuo kitų kelionių organizatorių?

"Travel Planet" (www.travelplanet.lt) tai egzotinių kelionių organizatorius. Parduodame tik savo sukurtas keliones. Kai kurias iš jų - lydime pačios. Mūsų grupės sudarytos iš 8-12 keliautojų, manome, kad keliauti su nedidele grupe - žymiai smagiau. Stengiamės žmonėms padėti kuo geriau pažinti šalį, tad mūsų maršrutai dažnai platesni ir ilgesni.

20130806090638-74885.jpg

Ar manai, jog pokyčiams įkvėpė motinystė?

Sugrįžti į banką po ketverių metų pertraukos buvo tikrai sunku. Trūko spontaniškumo, galimybės tik sugalvojus idėją iš karto ją ir įgyvendinti. Be abejo, pradedant savo verslą gąsdino finansinis neapibrėžtumas, bet noras dirbti sau ir jau įgyta patirtis nusvėrė. Faktas, jei ne ilgos motinystės atostogos ir pripratimas prie "laisvės" - apsispręsti gal būtų buvę sunkiau.

20130806090712-95914.jpg

Papasakok apie dukrytes - ar jos irgi jau serga kelionių virusu, ką dažniausiai veikiate, kokios vertybės jums svarbiausios, kaip reaguoja, kai mama dirba sau ir kartais gali pamiegoti ilgiau, bet kartais ir užtrunka iki nakties?

Mano mergaitėms 4 ir 6 metai. Didžioji keliauti pradėjo nuo 6 mėnesių (nuotraukoje), mažoji - nuo metų. Kol kas su jomis keliaujame tik po Europą, bet jos jau turi savo mėgstamą šalį - nori sugrįžti į Italiją. O šaltibarščių spalvos lėktuvus ("Wizzair") vadina "mūsų" (juokiasi). Mergaitėms labai smagu ateiti kartu su manimi į darbą, kai sirguliuoja (gerai, jog taip būna nedažnai...). Ir aišku, joms nepatinka, kad mama ir namie įlenda į kompiuterį (taip, žinau, čia mano liga...).

Daug kalbama apie moteris versle, o ar manai, jog mamos versle irgi yra reiškinys? Kuo jos pasižymi ar išsiskiria?

Mano aplinkoje labai daug moterų kurios kuria arba planuoja kurti savo verslą. Manau, bent dalį iš jų įkvėpė tas laikas, kai atsitrauki nuo įprastos darbų rutinos. Ar mamos versle reiškinys - tikriausiai dar ne masinis, bet tikrai madingas (šypteli).  

Ar rekomenduotum pradėti savo verslą ir kaip tai padaryti?

Jei gali nedaryti verslo - nedaryk, tai tikrai ne visoms. Bet tos, kurios turite idėjų ir įsivaizdavimą, kaip padaryti gerai - būtinai pradėkite.

Kiek tau svarbios kelionės? Kiek ir kaip keliauji?

Kelionės man itin svarbi gyvenimo dalis. Be vaikų esu išvažiavusi jau tris kartus ir po daugiau kaip dvi savaites, bet ateityje darbinių kelionių tikrai padaugės. Tikiuosi, kad ir su mergaitėmis pradėsime keliauti "egzotiškai".

20130806090759-20539.jpg

Svarbiausi patarimai kaip ir kur keliauti su vaikais? Šeimos kelionės receptas - kur ir kaip?

Pradedant keliauti su mažais vaikais nereikia apsiriboti savęs "tik geras viešbutis ir jokių ekskursijų". Patikėkite - maži vaikai smalsūs ir tinkamai pasiruošus, keliauti su jais visai nesunku. Baseinas, ledai, žaidimų aikštelės miesto parkuose - kelionę paįvairins. Nepakeičiamas dalykas ilgų pervažiavimų ar skrydžių metu - filmukai (juokiasi)

Ką "duoda" kelionės suaugusiems ir vaikams? Kodėl "reikia" keliauti?

Grįžusi iš kelionės ir aprašiusi savo įspūdžius viename keliautojų forume susilaukiau neįtikėtinai daug komentarų. Didžioji dauguma buvo labai nepalanki. Tėvai, keliaujantys su mažais vaikais, buvo vadinami visiškai neatsakingais, tenkinančiais tik savo poreikius, nesirūpinančiais vaiko sveikata. Buvo pateiktas internete klaidžiojęs pavyzdys, kaip iš Egipto ar Turkijos vaikutis parsivežė nežinomą virusą... Į mano argumentus, kad važiuojant į Vakarų Europos šalis grėsmių sveikatai tikrai mažiau, buvo atkirsta, kad vaikams iki 5 metų iš viso neverta niekur važiuoti, nes dar nesusiformavę organizmo gynybiniai mechanizmai. Be to kam vežtis, jei vaikas vis tiek neprisimins? Svarbiausia, kad verkiantis vaikas netrukdytų kitiems, ypač lėktuve... Tad jei jau pasigimdei vaiką, gali ir šiek tiek pakentėti nekeliavus...

Ginčytis šia tema galima būtų ilgai, tačiau kai pasaulyje tiek daug tokių pat "neatsakingų tėvų", noriu tik trumpai reziumuoti:

Kodėl gera keliauti su (mažu) vaiku? 

  • įsitikini (nes visi tau taip tvirtina), kad ji/jis pati/s gražiausia/s. 
  • Pietų Europoje, Indijoje ar Brazilijoje visur vaikai mylimi, laukiami ir keliaujant jiems vietiniai skiria daug dėmesio.
  • kalbiesi su žmonėmis, su kuriais tikriausiai nepasikalbėtum, juk neateis tau patampyti už nosies ir paguguoti (juokiasi)
  • gali drąsiai lįsti be eilės (galioja su pačiais mažiausiais, aišku, juk reikia spėti, kol vaikas dar miega/neverkia ir pan.), o oro uoste apsaugos patikrinimą pereini lyg VIP'as, jums skirta trumpa eilė,
  • „kokybiškiau“ bendrauji. Manau, net ir kūdikis perima gerą nuotaiką ir naujus įspūdžius (net jei neprisimins, ką matė), -vaikas išmoksta ko nors naujo. Tėvai taip pat (šypsosi)

Tad keliaukite! 

Dėkojame už pokalbį.