Šiam tortui reikia skirti nemažai laiko bei darbo, bet tikrai yra to vertas. Dažniausiai kepu dieną prieš šventę. Tortą Velykoms papuošiau lizdeliu su kiaušiniais. Naudojau apie 26 cm skersmens kepimo formą. Jei norėtumėte išbandyti, Jums prireiks:
Apačiai: apie 200 g šokoladinių sausainių (pvz. Selga),
apie 100 g sviesto.
Varškės masei: 800 g vanilinės varškės (naudojau President),
2 šaukštai miltų,
3 kiaušiniai,
100 ml grietinėlės (30%),
po 100 g pieniško ir juodojo šokolado.
Papuošimui: apie 50 ml grietinėlės (30%),
100 g juodojo šokolado.
Kai jau visus produktus turite, galima pradėti darbą! Sausainius sumalti, užpilti ištirpintu sviestu, išmaišyti ir sudėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepimo formą iš išorės apdengti folija, kad kartais tortas neišbėgtų. 10 min įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 180ºC. Išimti ir palikti atvėsti.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladus, skirtus varškės masei. Varškę sumaišyti su kiaušiniais. Vėliau įdėti miltus ir maišant palaispniui įpilti ištirpintą šokoladą. Pabaigoje įpilti grietinėlę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę išpilti ant iškepto sausainių dugno. Kepti apie 80 min apie 175ºC temp. Po numatyto laiko palikti silpnai pravertoje orkaitėje, kol pravės. Kai galutinai atvės, keliom valandom reikia įdėti į šaldytuvą. Geriausia kepti vakare, kad per naktį pravėstų, o ryte įdėti į šaldytuvą.
Telieka papuošti. Pašildyti puode grietinėlę ir sutrupinti šokoladą. Maišant palaukti, kol šokoladas ištirps. Išlyginti torto paviršių ir aplieti paruoštu šokoladu. Papuošti ir įdėti į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Tortą Velykoms puošiau torto trupiniais (likusiais išlyginus torto paviršių), iš kurių suformavau lizdelį ir draže saldainiukais primenančiais kiaušinukus.
Šiltų artėjančių šv.Velykų ir skanaus!
Patiko 👍 labai skanus.
Džiaugiuosi, kad išbandėte! 😉 Ar patiko?
Išbandėm 👍
Atrodo labai skaniai ir velykiškai 😍
Bandysim ir mes 😉 jau produktai laukia 👍
Kaip smagu girdėti! Renkuosi juodąjį šokoladą, kuriame sausųjų kakavos medžiagų yra ne mažiau kaip 50% (dažniausiai 72%). Kiek pastebėjau, svarbu šokoladą tirpinti ant mažos ugnies puode storu dugnu arba dar geriau vandens vonelėje.
Šį tortą esu puošusi įvairias būdais, kai būna sezonas, mėgstu puošti vaisiais, uogom (nuotraukose).
Jūsų pasirinkimas su kokosais, manau irgi puikiai tiks, sėkmės! 😀 🌷