Vasaros gidas. Vilnius kitaip.

Vasaros gidas. Vilnius kitaip.

19. Jun 2021, 10:10 Gintarep Gintarep

Vasaros gidas. Pažintis su Vilniumi gali būti ir tam, kurio gimimo vieta - Vilnius (man).

Išlaidų šiai pažinčiai - 0.Taip, taip, mielos vilnietės, su manim nemokamai atrasite dar daug ko, nors manėte (aš maniau pati), kad viską žinote ir nieko naujo nesužinosite. Esu visiška vilnietė, kurios vaikystė, jaunystė bėgo čia, kur dabar esu ir bandau aprašyti. Oi, Gedimino pilis tiek kartų matyta ir tapyta (taip, taip ir aš kažkada taupiau, ne tik dukrelė dabar),

bet vis atrandame kažką naujo, nepatirto ir tai esu dėkinga savo..... telefonui, o tiksliau programėlei.


Siūlau tiek Vilniaus gyventojui, tiek svečiui įsidiegti nemokamą programėlę, o tada su vaikais, ar be jų, keliauti prie Gedimino pilies.


Šįmet su dukrele nutarėme programėlėje esančius lankytinus objektus apeiti ne tik iš paradinės pusės, bet ir brausimės per dilgėles ir fotografuosime kitu aspektu.


Žinoma, šiuo reportažu visko aš neperpasakosiu, ką sužinojome iš audio gido, o tik perteiksiu idėją, ką daryti, kad būtų įdomu. 


Mes su dukrele šį maršrutą išdalinome į tris dienas, nes mūsų tikslas nebuvo lenktynės, kuo daugiau aplankyti, bet buvo tikslas tai padaryti kokybiškai, nepavargus ir nesusipykus su savimi. 


Ruošiamės atsakingai: į kuprinę įsimetame patiesaliuką atsisėdimui ant žolytės, vandenuko ir sumuštinukų. Būtina apranga ir avalynė pritaikyta tokiai pramogai (žr paskutinę foto) . 
Tokios ekskursijos puikus dalykas, nes gali eiti pagal siūlomą maršrutą tiek kartų, kiek nori, gali nuklysti, gali fotografuoti gėlę tiek, kiek patinka ir niekas žvilgsniu tavęs neskubins. Bet kuriuo momentu gali iš ekskursijos išeiti ir ją tęsti tada, kai vėl galėsi /norėsi. Svarbiausia, kad galima vėluoti/skubėti, nutartu laiku nueiti kitur, nei planavai. Pvz. mes piknikavome Bernardinų sode, nors jo programėlėje nebuvo. Pabraidėme Vilnelės pakrantėje ten, kur leidžiama ir saugu. Šiomis dienomis siūlau įsimesti maudimuką (juk ne Ispanija, jei maudysitės be maudimuko, užsidirbti ir baudelę galėsite?). Net kiekviena (aš ir dukrelė) skaitėme savo įsimestą knygą. 

Nuostabiai praleidome viename maršrute net 3 dienas. Daug ko sužinojome, pamatėme, nors dešimtmečiais buvo eita ir praeita.

Mums tokios ekskursijos nerealus atradimas, todėl primygtinai rekomenduoju MK klubui.O svarbiausia, juk kokie 20000 žingsnių net nepastebima susivaikšto. 

 

O čia foto iš sekančios ekskursijos.