VASAROS GIDAS. Piliakalnio atodanga

VASAROS GIDAS. Piliakalnio atodanga

11. Aug 2019, 17:06 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Vilnius, Lazdynai, Architektų g.

Aplankėme ne itin gerai žinomą, bet labai gražią vietą Vilniaus Lazdynuose - piliakalnio atodangą. Atodanga yra pati gražiausia Karoliniškių kraštovaizdžio draustinio dalis.


Iškart šalia daugiabučių nusidriekia puikiai sutvarkytas miškas ir jo takai, yra ne vienas suolelis norintiems pailsėti. Beje, miškas gausus paukščių, sutikom ir strikinėjančias voveres, tad rodos, kad esi kažkur toli nuo miesto :D

Nuo atodangos matosi Neries vingis, Vingio parkas ir jo estrada. Tolėliau šviečia miesto dangoraižiai, matosi keli Vilniaus rajonai  :) Man labai gaila, kad nuotraukos neperteikia viso grožio - viskas atrodo daug daug toliau nei matosi ištikrųjų.

Pati apžvalgos aikštelė yra ant gana stataus natūraliai susidariusio 58m. skardžio. Šis skardis pagal savo aukštį yra antras Lietuvoje. Jis dabar kiek apaugęs, tad duag smėlio nepamatysite, bet pavasarį čia gausu žibučių, tad kone visas skardis tampa mėlynas :)

Nuo atodangos galima pajudėti upės slėnio taku ir pereiti visą kraštovaizdžio draustinio taką, bet šis maršrutas mums nusikėlė kitam kartui.