Vasaros gidas: Ką pamatyti Jonavoje?

Vasaros gidas: Ką pamatyti Jonavoje?

Paskutines kelias savaites labai toli nekeliavome, nes net per tokius karščius sugebėjome susirgti, o pasveikę nusprendėme aplankyti savo miesto apylinkes, ir netgi čia atradome itin gražių vietų, kurias noriu Jums rekomenduoti, tad dalinuosi idėjomis ką galima pamatyti Jonavos mieste:

1. Kulviečio obeliskas -  šis obeliskas skirtas Abraomui Kulviečiui. Jis buvo (apie pirmasis renesansinio humanizmo idealus įgyvendinęs lietuvis, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės nepriklausomos religinės minties pradininkas. Kulvietis gimė Kulvoje (Kauno pavietas, dab. Jonavos r.), pagal dvaro pavadinimą šeima vadinosi Kulviečiais. Aukščiausioje Jonavos rajono vietoje, prie kelio į Kauną pastatytas obeliskas A. Kulviečio garbei.

2. Mažųjų žinėnų piliakalnis -  piliakalnis įrengtas Neries ir Šlėnos upelio santakoje, dešiniajame Neries krante. Piliakalnio šlaitai statūs, 20–30 m. Gamtiniu atžvilgiu tai viena įspūdingiausių vietų rajone. Upės paplautame piliakalnio šlaite atsiveria 43 m aukščio skardis su puikiu vaizdu į Neries slėnį ir salas. Turiu pripažinti, kad nors vaizdas čia atsiveria išties puikus, bet pažvelgus žemyn ne koks jausmas, turintiems aukščio baimę lankyti nepatariu.

3. Alpakų ūkis -  tai dar visai neseniai, tik prieš kelerius metus veikti ir lankytojus priimti pradėjęs ūkis, kuriame vyksta ne tik edukacijos, ekskursijos, galima pašerti alpakas, bet galima net organizuoti fotosesijas, dėl pastarųjų, kainų nežinau, tačiau apsilankymas čia kainuoja vos 5 eu asmeniui, o vaikams iki 3 metų bei turintiems negalią apsilankymas nemokamas. Likome sužavėti, tiek pasakojimu apie alpakas, tiek pačiomis alpakomis, labai meilūs gyvūnai. 

Smagių akimirkų renkantis išvyką į Jonavą!