VASAROS GIDAS: "Beržynėlio" parkas - puikiausias parkas vaikams Šiauliuose

VASAROS GIDAS: "Beržynėlio" parkas - puikiausias parkas vaikams Šiauliuose

31. Jul 2019, 20:36 floryte floryte

   Kol neturi vaiko, visos tos žaidimų aikštelės ir parkai, skirti veiklai su vaikais, tiesiog neaktualu. Bet kai atsiranda vaikas, kažkokiu stebuklingu būdu turi susirinkti informaciją: kur pastumdyti vėžimėlį su kūdikiu, kur atsivesti pradėjusį tipenti mažylį, o ką įdomaus pasiūlyti šešiamečiui?..Ir bandai prisiminti, ką girdėjai, kas rekomendavo ar pan. Šįkart mano 'Vasaros gidas' bus aktualus šiauliečiams. Viliuosi, kad pravers naujai iškeptoms mamytėms, kurios dar tik žvalgosi, kur reikėtų nusivesti/nusivežti savo mažylius. Šiauliai, deja, negali pasigirti parkų, įrengtų vaikų žaidimams, gausa. Tačiau, yra vienas parkas, kuris Šiauliuose vaikams išties yra pritaikytas. Tai - "Beržynėlio" parkas. Ir ne tik vaikams jis pritaikytas. Ką veikti, čia tikrai ras ir jaunimas, ir senjoras netgi. Sakyčiau, Beržynėlio parkas orientuotas į šeimą. Net ir apie šunis čia pagalvota.  Tad trumpai, apie tai, ką čia galima veikti.

Visų pirma pradėsiu nuo to, kad šis parkas tvarkingas - šiukšlių nėra, žolė šienaujama, yra medžių, teikiančių pavėsį, netgi nedidelis vandens telkinukas su tilteliu, gana nemažai suoliukų atsisėsti. Gana jauku. Tačiau, tuo pačiu yra asfaltuoti takeliai, kuriais patogu stumti vežimėlį, ar vaikams važinėti riedučiais, dviračiais ir pan.

Koks gi parkas vaikams be supynių ir žaidimų aikštelių?..Jų čia tikrai yra ne viena, ir skirtingų rūšių, tad tikrai turės ką veikti ir pradedantysis vaikščioti, ir gerokai ūgtelėjęs.

Yra net pripučiamas batutas. Tiesa, jis mokamas. Tačiau, kiek teko matyti, vaikų jame netrūksta.

Įdomi atrakcija - labirintas, kurį reikia pereiti. Mano vaikui - tai itin patinka.

Močiutė, atvedusi anūką į parką, gali pasportuoti treniruokliuose. Mano greit šešiamečiui vaikui jie taip pat patinka.

Yra stalai stalo tenisui, šaškėmis/šachmatais žaisti. Taip pat - krepšinio, tinklinio aikštelės.

Tikrai nuolatos pilna vyresnių vaikų ir jaunimo aikštelėje, skirtoje užsiimti su riedlentėmis ar dviračiais.

Nežinau, kaip dabar, bet anksčiau visada birželio 1-osios - Vaikų gynimo dienos proga čia vykdavo koncertai ir kitos atrakcijos vaikams. Yra scena ir suoliukai susėsti.

Aikštelė šuniukams vedžioti. Tvarkingai aptverta, yra šiukšliadėžė ekskrementams.

Yra ir didelių akmenų, tarp kurių taip smagu vaikams palaipioti.

   Na, ir pabaigai, "šviežias" mano ir mano dukrytės pokalbis. Nusivedžiau vaiką į vieno prekybos centro žaidimų aikštelės vaikams atidarymą. Mano vaikas susiėmė už galvos ir sako: "mama, einam iš čia". Na, pagalvojau, per daug čia tų vaikų, laipiojančių tose aikštelėse, batutuose, - gal manoji išsigando? Klausiu, kodėl jai nepatinka čia?  "Čia nėra žolės" - atsako man vaikas. "Geriau eime į tą parką" - mosteli parko "Beržynėlis" pusėn. Va taip. Ačiū visiems, kurie įkūrė ir vis dar kuria bei puoselėja "Beržynėlį"!

floryte floryte 24. Aug 2019, 23:01

Ačiū, Jaldija, tikrai auga kaip ant mielių toji dama :-).

jaldija jaldija 02. Aug 2019, 21:02

Kokia dama jau Auguste?
Gamtos vaikas jai reikia žalumos ?
Šaunuolė
Gražus parkelis?

floryte floryte 01. Aug 2019, 22:55

Gintarep, man irgi patinka labirintai -bet labiausiai- iš augalų?.

Gintarep Gintarep 01. Aug 2019, 14:52

Super 😀 Va, labirintą ir aš pati norėčiau išbandyti 😀