VASAROS GIDAS. Anūkis

VASAROS GIDAS. Anūkis

11. Jul 2020, 20:25 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Anūkis

Kur? 
Kelias Nr. 120 (Anykščiai – Ukmergė) 1 km nuo Anykščių (nuo kartodromo 300 m.)

Darbo laikas 
Kasdien 11val.-16val.

Kaina
2€ vaikui, 3€ suaugusiam. 
Vaikams iki 2 metų nemokamai. 
Kartingai 1€/1min. 
Atsiskaityti galima tik grynaisiais. 


Anykščių kraštas mums yra gerai pažįstamas, bet kasmet mus nustebina kuo nors nauju. Šįkart apsilankėme Anūkyje. Tai yra paprastas, nemažas ūkis, kuriame žmonės gyvena savo įprastą gyvenimą, bet gerą pusdienį per dieną į svečius priima visus norinčius ir aprodo savo valdas ir žinoma gyvūnus.
Atvažiavę atsitrenkėme į uždarus vartus, tada teko pasiskambinti ir pasiprašyti įleidžiamiems. Pasirodo ožkelės įsigudrino peršokti tvorą ties uždara stovėjimo aikstele, tad ją ir uždarė :)


Mus pasitiko ūkio savininkas ir iškart nusivedė prie mano supratimu milžiniško jaučio, karvės ir jų vaikelio. Arti eiti nedrįsom, nes tokie milžinai atrodo kiek baugiai.


Apžiūrėjome višteles, triušius su mažais triušyčiais, bei įėjome į didelį triušių narvą, kur galėjom ligi soties juos glostyti.

Pamatėme didžiules bandas ožkų ir avių. O tose bandose tokia galybė vaikelių!!!!  

Na ir viską vainikavo arkliai Žemaitukai, nuostabaus grožio ir meilumo Lietuviški arkliai.


Na, gyvūnų rūšių čia tikrai ne kaip zoologijos sode, bet tikrai labai smagu ir tiek pamatyti, juolab miestuose auga daug vaikų nė gyvos vištos nemačiusių, tad susipažinimui su ūkio gyvūnais mažiesiems tai puiki vieta. Beje, jei kas norėtų, tai ten pat galima pasivažinėti ir kartingais. 

jaldija jaldija 13. Jul 2020, 22:20

?❤

Gintarep Gintarep 11. Jul 2020, 22:25

?